Thursday, September 23, 2021
HomePripremaU rad puštena 5G mreža, prvi TV prijenos odrađen s najekstremnijeg festivala...

U rad puštena 5G mreža, prvi TV prijenos odrađen s najekstremnijeg festivala u Osijeku

RTL-ov Tin Kovačić u RTL-u Danas odradio je prvo povijesno televizijsko 5G javljanje. Osijek je prvi testni grad na kojem je 5G signal dostupan na komercijalnim mjestima. Što to znači, objasnio je Goran Matoš, stručnjak za mobilne mreže

“S današnjim danom nakon što je HAKOM donio odluku 5G je stigao u Hrvatsku. ovo javljanje je dokaz da 5G ulazi u našu svakodnevicu. Osim bržeg interneta, većih kapaciteta koje možemo primijetiti na Pannonianu, gdje će korisnici moći osigurati slanje multimedijalnih poruka u svijet, imamo i puno bržu latenciju. Samim tim veza prema Zagrebu je brža, pouzdanija i sigurnija”, kazao je.

Objasnio je i koje su prednosti koje donosi 5G.

“U 5G vidimo velike investicije kroz frekvencijski spektar i napredak tehnologije. To vidimo kao dodatan poticaj razvoju hrvatskog gospodarstva.

U Slavoniji očekujemo kvalitetan dolazak širokopojasnog interneta u našim ruralnim područjima. Na razini Hrvatske vidimo da imao ravnopravnu mogućnost poslovanja na otocima, u selima i gradovima”, objasnio je Matoš.

Otkrio je i koje se zanimljivosti primjenjuju u 5G svijetu.”Kada smo počeli primjenjivati punokrvni 5G primjeri su u medicini – napredna dijagnostika i mogućnost operativnih zahvata gdje liječnik specijalist ne mora biti nužno u istoj prostoriji nego na drugom kontinentu.

Imamo mogućnost uvođenja sigurnijeg i pouzdanijeg prometa u pametnim gradovima pomoću autonomnih i poluautonomnih vozila koji će pomoću 5G signala komunicirati između sebe.

Recentni primjer o kojem ste izvještavali nedavno kada smo prikazivali 5G robotiku u logističkim poslovanjima koje je prezentirao osječko-zagrebački startup Gideon Brothers i u Novskoj u poduzetničkom inkubatoru Pismo developeri razvijaju nove proizvode putem 5G mreže”, kazao je Matoš, a donosi RTL

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments