Foto: Dugopolje.org

Utvrđuju se posljedice teške prometne nesreće koja se jutros dogodila na državnoj cesti Sinj – Split, na ulazu u Dicmo iz smjera Sinja.

Podsjetimo, sudarila su se tri automobila, a u Klinički bolnički centar u Splitu primljeno je čak sedam ozlijđenih osoba.

– Zaprimili smo sedam pacijenata, svi s lakšim tjelesnim ozljedama u vidu ogrebotina i udaraca.

Pacijenti (29 godina, 26, 22 i 21 godinu) obrađeni su i otpušteni kućama. Još je u tijeku obrada preostalih pacijenata (30 godina, 28 i 33 godine), ali prema prvim informacijama i oni će biti otpušteni – kazali su nam u KBC-u.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske na naše pitanje Slobodne Dalmacije o uzrocima nesreće, službeno su odgovorili:

– Obavljen je očevid prometne nesreće te je utvrđena sumnja kako 29-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, odnosno gustoći prometa tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, nije uspio zaustaviti svoje vozilo.

Prednjim dijelom vozila kojim je upravljao je udarilo u zadnji dio vozila koje se nalazilo ispred njega, a potom je to vozilo odbačeno i dolazi do udara u vozilo ispred.