Foto: Ilustracija

Karlovačka policija uhitila je 20-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine koji je vozio kombi pun migranata, a osim krijumčarenja migranata odgovarat će i prekršajno jer ih je vozio prije nego što je položio vozački ispit i dobio dozvolu.

Policija je izvijestila da je jučer navečer kod Cetingrada uočila dva kombija kako ulaze u Hrvatsku bez upaljenih svjetala, a u jednome je zatečen 20-godišnjak iz Bosne i Hercegovine koji je krijumčario deset migranata, prenosi Hina.

Policijska uprava karlovačka navodi kako su se kombiji zaustavili brzo nakon prelaska granice kada su se policajci zaputili prema njima, a 20-godišnji vozač je s deset migranata zatečen u vozilu bosanskohercegovačkih registracija. Drugi kombi pak nije imao registracijske oznake i u njemu policajci nisu zatekli nikoga jer su se vozač i osam ili devet migranata udaljili.

Mladi vozač je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava, a gonit će ga i prekršajno, među ostalim i jer je vozio prije polaganja vozačkog ispita. Za drugim vozačem policija i dalje traga, a svi migranti su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za azil.