Uhićen liječnik iz KBC-a Split osumnjičen za primanje mita

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Liječnik splitskog KBC-a koji se dovodi u vezu sa primanjem mita, kako bi obavio operativni zahvat nad teško oboljelim muškarcem, uhićen je u petak nakon što je priča o njemu objavljena u emisiji Provjereno. Policija je obavila pretragu njegovog stana, automobila i ambulante.

Priopćenje PU splitsko-dalmatinske prenosimo u cijelosti;

”Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje kaznenog djela „Primanje mita“, iz članka 293. st.2. Kaznenog zakona RH.

Tijekom provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 50-godišnjak, kao odgovorna osoba, u dva navrata, 12. i 16. studenog 2018. godine, od 51-godišnje hrvatske državljanke primio mito u ukupnom iznosu od 3.000 eura, nakon čega je zauzvrat obavio radnje koje je ionako morao obaviti, vezane uz liječenje sada pokojnog 49-godišnjaka. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage prostora i stana kojeg koristi 50-godišnjak.

Protiv 50-godišnjaka je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podneseno posebno izviješće kao dopuna kaznene prijave, zbog postojanja sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 293. st. 2. Kaznenog zakona RH i danas je predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 51-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje mita“ iz članka 294.st.2. Kaznenog zakona RH”, stoji u policijskom priopćenju.

O slučaju se danas izjasnio i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je najoštrije osudio slučaj splitskog kardiokirurga i poručio da u ponedjeljak u KBC Split šalje inspekciju Ministarstva zdravstva koja će istražiti je li bilo i stručnih propusta u najnovijem slučaju korupcije u zdravstvu o kojem su ovih dana izvijestili mediji.

“Upoznat sam s tim slučajem i najstrože ga osuđujem, te sam u tom smislu kontaktirao upravu bolnice u Splitu”, rekao je ministar u izjavi novinarima ispred Banskih dvora.

Podsjetimo, nakon priloga u Provjerenom Klinički bolnici centar Split najavio je kako će odmah pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora zbog slučaja podmićivanja liječnika.

“KBC Split oštro osuđuje bilo kakve pokušaje ishođenja, kao i primanja mita. Takvi nečasni postupci moraju biti sankcionirati.Što se tiče konkretnog slučaja, KBC Split će odmah pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora i slijedom utvrđenog i druge zakonom dopuštene radnje i aktivnosti u okviru svoje nadležnosti. Izražavamo žaljenje što se ovim prilogom stvara negativna slika o našoj bolnici, međutim vjerujemo da će naši građani i dalje imati povjerenja u rad naše ustanove, kao i rad svih djelatnika koji odgovorno, predano, stručno i časno rade svoj posao”, poručuju iz KBC-a te izražavaju sućut obitelji preminulog Ivice Adžaipa. 

Provjereno je donijelo priču o tragičnom slučaju Ljubice Adžaip, koja je po savjetu medicinske sestre kardiokirurgu u ured u dva navrata odnijela ukupno 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga, piše Dnevnik.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img