Uhićeni kirurg ispitan u policiji i pušten da se brani sa slobode

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Splitski kardiokirurg Cristian Bulat, osumnjičen za primanje tri tisuća eura mita, ispitan je večeras u USKOK-u. Kako doznajemo od njegovog branitelja Vinka Ljubičića, iznio je aktivnu obranu i negirao inkriminacije, piše dalmatinskiportal.hr.

USKOK je protiv kirurga donio rješenje o pokretanju istrage. Nisu predložili određivanje istražnog zatvora pa je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

Uprava KBC-a Split najavila je kako će pokrenuti postupak unutarnjeg nadzora, no nisu naveli hoće li Bulata suspendirati ili će nastaviti raditi. Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će u ponedjeljak poslati inspekciju da utvrdi je li bilo propusta u liječenju Ivana Adžaipa, čija je udovica Ljubica otvorila dušu pred kamerama emisije Provjereno i ispričala kako je za spas svog supruga dala novac iako zna da je to protuzakonito.

USKOK je donio rješenje o pokretanju istrage i protiv nje. Jučer su je ispitali.

U rješenju o pokretanju istrage USKOK je naveo kako se osnovano sumnja da je osumnjičeni kirurg kao voditelj Odjela za kardiologiju te ujedno kirurg kardiolog KBC-a Split pacijentu, koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenog priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je potreban žurni operativni zahvat. Kada je 12. studenog od Ljubice Adžaip primio tisuću eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te je zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao. Od supruge je zatražio i primio još dvije tisuće eura, zaključuje dalmatinskiportal.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img