Foto: screenshot

Supruga meksičkog narko bosa Joaquina “El Chapa” Guzmana uhićena je u SAD-u zbog sumnje da je trgovala drogom. Emma Coronel Aispuro (31) zadržana je u međunarodnoj zračnoj luci Dulles kod Washingtona, piše Večernji.hr.

Optužena je za sudjelovanje u distribuciji kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane te zbog urote kako bi pomogla suprugu da pobjegne iz zatvora 2015. godine.  Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je kako bi Emma Coronel Aispuro trebala videovezom nazočiti suđenju na saveznom sudu, piše BBC.

Ona ima dvojno državljanstvo, američko i meksičko, te je majka blizanaca. Guzmanu je ostala odana i nakon što je na suđenjima čula kako ju je špijunirao i varao. 

Ne znam svog supruga kao osobu kojom ga pokušavaju prikazati, već mu se divim kao čovjeku kojeg sam upoznala i kojeg sam se udala, rekla je na jednom suđenju.  Guzman (63) trenutno služi doživotnu kaznu u New Yorku zbog trgovine drogom i pranja novca.

Bio je šef kartela Sinaloa za kojeg se smatra da je najveći dobavljač droge u SAD-u. Na njegovom suđenju 2019. godine čula se se šokantna otkrića o njegovom životu, od drogiranja i silovanja 13-godišnjakinja do hladnokrvnih ubojstava bivših članova kartela i rivala.

dp