Foto: Dugopolje.org

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su u razdoblju od ožujka 2019. do lipnja 2023. godine iskoristili nuždu i financijsku situaciju 31-godišnjaka

– Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 61-godišnjaka s područja općine Nuštar zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Lihvarski ugovor – javlja danas policija i dodaje…

– Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su u razdoblju od ožujka 2019. do lipnja 2023. godine iskoristili nuždu i financijsku situaciju 31-godišnjaka s istog područja te mu u više navrata posudili znatnu količinu novca uz nerazmjernu kamatu.

– U sklopu kriminalističkog istraživanja provedene su pretrage doma i drugih prostorija te osobnih automobila obojice osumnjičenika, kada je oduzeto više kupoprodajnih i javnobilježničkih ugovora, lovačko oružje, novac te drugi predmeti kaznenog djela.

– Oba osumnjičenika su u subotu, 1. srpnja, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu – zaključuje se.