Ukrainci odgovorili Milanoviću: “Bi li mogao postati predsjednik Hrvatske 90-ih kad se Hrvatska borila za Državu?”

  0
  Foto: Screenshot YouTube

  Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine smatra neprihvatljivim izjave hrvatskog predsjednika koji je izjavila da Krim navodno više nikada neće biti Ukrajina. stoji u izjavi glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova Olega Nikolenka, piše “Europska istina” .

  “Pitam se bi li Zoran Milanović s takvom retorikom mogao postati predsjednik svoje države 90-ih, kada se Hrvatska borila za očuvanje državnosti? Bi li njegovi birači pristali zažmiriti na okupaciju dijela njihove zemlje? Sumnjam. Podsjetit ću da je vanjskom agresijom Hrvatska mogla izgubiti trećinu svoje teritorije. No, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli zaštititi neovisnost svoje države “, rekao je glasnogovornik.

  Nikolenko je napomenuo da Ministarstvo vanjskih poslova smatra neprihvatljivim izjave hrvatskog predsjednika, koja su zapravo dovela u pitanje teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

  “Zauzvrat, visoko cijenimo i zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj potpori Ukrajinaca u borbi protiv ruske agresije”, dodao je glasnogovornik MVEP-a.

  Hrvatski predsjednik Zoran Milanović, poznat po antiukrajinskim izjavama, pozvao je da se situacija na Kosovu ne uspoređuje s aneksijom Krima, ustvrdivši da Krim više nikada neće biti ukrajinski teritorij.

  Anita M.