“ZOKI, TREPNI TRIPUT AKO SU TE OTELI!” Srbijanski mediji imaju novog heroja! ZOVE SE ZORAN MILANOVIĆ

  0
  Foto: Pero Šola
  Provučićevski mediji su u ekstazi. Zoran Milanović, nakon ruskih prokremaljskih medija, postao je odjednom i ljubimac medija koji inače današnju Hrvatsku nazivaju “ustaškom” i uspoređuju sa NDH.

  Kosovo je oteto od Srbije!”, “Anektirali smo Kosovo!”, “Krim više nikad neće biti Ukrajina!” – samo su neki od euforičnih naslova koji su brzinom munje osvanuli na prorežimskim srbijanskim portalima poput B92, Informera, Alo, Politika i Večernjih novosti nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao u Petrinji: “Srbija i Rusija nisu isto. To je, nažalost, bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Tko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego cijelog koncepta”, rekao je Milanović.

  “Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzili Srbe koliko ovi tamo mrze Ruse”, rekao je Milanović.

  Prorežimski mediji u Srbiji istaknuto mjesto su dali tim Milanovićevim izjavama, a internet u Srbiji i regiji užario se od komentara. Beogradska Politika donijela je tek dio nekih od njih:

  “Bravo, brate Srbine, čestitam”, “Zoki ti si naš”, “Zoki Srbenda”, “Milanoviću, Srbine, opraštamo tvoju ružnu prošlost”, “Bravo, Zoki, katolički Srbine”, “Krv nije voda”, “Ne mogu da vjerujem”, “Jest delija, svaka mu čast”, “Jednom i on da je u pravu”, “Sada Hrvatska i Slovenija neka povuku priznanje Kosova”, “Strah od Rusa sve rješava”, ali ima i jedan koji je Politika izvukla u naslov “Zoki, trepni tri puta ako su te oteli”, prenosi Jutarnji.

  Anita M.