UKRAJINCI BI MOGLI ZATVORITI 15000 RUSA U KOTLU HERSONA. NJIHOVA PREDAJA ZNAČILA BI KRAJ ZA PUTINA!

0
Shutterstock/ Andreas Wolochow

Ukrajinske postrojbe postigle su najveći napredak na jugu zemlje još od početka rata. Oslobodilačka vojska probila je rusku liniju na rijeci Dnjepar, preuzela kontrolu nad nekoliko sela sjeveroistočno od grada Hersona. Ukrajinska zastava zavijorila se i u gradiću Dudčani koji se nalazi 30 kilometara južno od mjesta gdje su se danima vodile velike bitke.

Ukrajinski napredak potvrdila je ruska vojska, ali i visokopozicionirani ruski kolaboracionisti u regiji Herson. Doduše, oni su dodali da ruska obrana odolijeva napadima. Ova mala pobjeda ukrajinske vojske mogla bi se pokazati ključnom u borbi za jug zemlje budući da su ruske snage bile dobro ukopane još od početka rata duž linije fronte.

– Ruski kanali komunikacije su doslovce eksplodirali, a to obično znači da su neki veliki problemi iskrsnuli – napisao je Rob Lee s Instituta za vanjsku politiku. Da stvar za Putina bude još gora, u ‘hersonskom džepu‘ se nalazi oko 15.000 najelitnijih Putinovih trupa i analitičari procjenjuju da će u slučaju njihove predaje, ruskoj invaziji u Ukrajini doći kraj.