Upaljen Meteoalarm: Pred nama su velike vrućine i novi toplinski val

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Diljem zemlje nas očekuje sunčano i vruće vrijeme. Hrvatsku je zahvatio novi toplinski val, a vrhunac nas čeka početkom idućeg tjedna kada će temperatura mjestimice dosezati i 40 stupnjeva.

Pod utjecajem smo toplinskog vala, a bit ćemo i idućih dana. Ponovno su na redu vrući ili vrlo vrući dani uz teške i sparne noći. Vrhunac toplinskog vala očekuje se početkom idućeg tjednakada će temperatura u gotovo cijeloj zemlji biti iznad 35 stupnjeva. Ponegdje, prvenstveno u Dalmatinskoj zagori, bit će i do 40 stupnjeva.

Građanima se savjetuje da piju dovoljno tekućine, drže se hlada i smanje fizičke aktivnosti koliko god je moguće.

U središnjoj Hrvatskoj kao i u Slavoniji bit će sunčano, vruće i sparno uz slab vjetar. Izdano je i žuto upozorenje Meteoalarma DHMZ-a, a temperatura će ići i do 36 stupnjeva.

Bez veće promjene je i na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje je isto sunčano, a bit će i vruće. U gorju iznad 30 stupnjeva, a na moru će temperatura prelaziti 33 stupnja pa je ovdje na snazi narančasto upozorenje zbog vrućina.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img