Uskoro nova zanimljiva značajka za Skype

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Uskoro stiže jedna zanimljiva nadogradnja na Microsoftovu platformu za internetsko komuniciranje – popularni Skype.

Nova verzija programa (naziva Skype version 8.0) će biti u mogućnosti konačno snimati razgovore. To su ponajprije tražili sami korisnici, a treba istaknuti i kako će starije verzije prestati s radom prvog rujna.

Uskoro će tako svi korisnici Microsoftove  platforme moći snimati svoje razgovore, bili oni u zvučnom ili pak video formatu.

Navedena značajka omogućavat će snimanje unutar oblaka, nudeći svojim korisnicima mogućnost pristupu snimljenom razgovoru bilo putem Windowsa, iOS-a, Maca, Android ili Linuxa.

“Snimanje razgovora će u cijelosti funkcionirati preko Clouda, s tim da ćete odmah nakon samog početka snimanja sve prisutne u razgovoru obavijestiti da ste razgovor započeli snimati” pišu iz Microsofta. “Snimanje razgovora kombinira pritom sve ekrane prisutne u razgovoru, baš kao i sve prozore koje su prisutni korisnici podijelili”.

Ova nova značajka snimanja razgovora je zaista veliki i dugo iščekivani novitet koji u Skypeu nisu integrirali još od izlaska prije gotovo 15 godina.

Korisnici Skypea su se do danas morali oslanjati na čitav niz sekundarnih aplikacija ne bi li uspjeli snimiti razgovor. Microsoft je također paralelno s uvođenjem snimanja poziva počeo s eksperimentiranjem s modom Content Creator for Skype kojim će streamerima i vloggerima znatno olakšati integraciju aplikacija kao što je Xsplit, Wirecast i Vmix.

Skypeova najavljena mogućnost snimanja razgovora samo je mali dio cijele nadogradnje, ali neće biti moguća za korisnike mobilne aplikacije.

Microsoft je odlučio čak i redizajnirati desktop klijent s nešto modernijim sučeljem inspiriranim mobilnim uređajima.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img