13 C
Split

Uskoro započinje juniorska malonogometna liga, Crni dočekuju ekipu Konobe Tomić

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon što je nedavno startala 1. Županijska malonogometna liga splitsko-dalmatinske županije za seniore, uskoro će malonogometna liga krenuti i za juniorske uzraste.

Jučer je u Solinu održan plenum klubova koji će sa svojim momčadima nastupiti u Prvenstvu mladeži – regija jug malog nogometa. Među prisutnim klubovima na plenumu sudjelovao je i dugopoljski malonogometni klub Hrvatski dragovoljac ATVP.

S obzirom na rang lige u kojoj se natječe, Hrvatski dragovoljac nema obvezu imati pogone mlađih uzrasta. Budući da se stjecanje natjecateljskog duha i razvijanje kvaliteta u sportu najbolje postiže upravo odmjeravanjem snaga sa vršnjacima, Hrvatski dragovoljac je s vlastitim pomlatkom odlučio sudjelovati u službenim natjecanjima.

Ovim potezom uprava kluba je donijela logičnu odluku kako je razvoj mladih igrača najbolja sportska investicija u budućnost i opstanak kluba. Klub koji inače puno ulaže u futsal, pogotovo je usmjeren na to da se što više mladih sa područja općine Dugopolje priključi njihovim ekipama. Na taj način, osim što ih uče nogometnim vještinama, pomažu im da se razviju u zdravije osobe.

Dugopoljska momčad nastupit će u juniorskoj konkurenciji. Igrači koji sačinjavaju ovaj uzrast Hrvatskog dragovoljca dolaze iz juniorskog i kadetskog godišta. Budući da kadeti mogu nastupati za starije kategorije, voditelj i trener mlađih kategorija Ivan Moro je odlučio spojiti ove dvije generacije i sa njima suprotstaviti se protivnicima u sezoni 2018./2019.

Juniorska liga podijeljena je u tri grupe. U prvoj grupi koja igra dvokružnim sistemom u 10 kola sudjeluje 6 ekipa, a u 3. grupi igraju 4 kluba trokružno i ukupno 9 kola. Juniori Hrvatskog dragovoljca igraju u grupi 2 koja ima 12 klubova, a odigrat će jednokružno 11 kola. Osim Hrvatskog dragovoljca u drugoj grupi još nastupaju juniorske momčadi Split, Universitas, Torcida, Hajduk, Mejaši, Genius, Olmissum, Konoba Tomić, Trogir, Okruk i Mulina.

Prvaci grupa, te drugoplasirani 2. grupe razigravaju za poredak od 1. do 4. mjesta dvostrukim kup sustavom u dvije utakmice. Klubovi iz 2. grupe ne mogu se međusobno sastati u polufinalu.

Juniori Hrvatskog dragovoljca ATVP u 1. kolu Juniorske lige dočekat će ekipu Konobe Tomić. Prvo kolo u sezoni 2018./2019. na rasporedu je 8. i 9. prosinca.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img