13 C
Split

Uz projekciju filmova predstavljena diseminacija i korištenje rezultata projekta razmjene mladih „Game of Stones“

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

U Domu kulture u Dugopolju 23. studenog 2018 održana je javna projekcija filmova i predstavljanje diseminacije i korištenja rezultata projekta razmjene mladih „Game of Stones“ koji je u potpunosti  financiran iz programa Erasmus + (KA1) sredstvima koje je LAG-u Zagora  odobrila  Agencija za mobilnost i programe EU. Posjetiteljima su prezentirani kratkometražni filmovi koje su snimale internacionalne skupine mladih iz Finske, Malte, Italije, Velike Britanije i Hrvatske tijekom boravka u Dugopolju u kolovozu ove godine. O pozitivnim iskustvima sudjelovanja u projektu razmjene mladih i o neformalnim metodama učenja u svrhu stjecanja znanja i vještina govorili su sami sudionici razmjene mladih s područja LAG-a Zagora. Prisutnima je posebno zanimljivo bilo vidjeti znamenitosti Dalmatinske zagore (dugopoljskog kraja) koje su mladi iz Europe izabrali za teme svojih filmova, te način na koji nas oni vide i doživljavaju.

Ovo je drugo predstavljanje pozivnih iskustava u provedbi projekta razmjene i prezentacija projekta „Game of Stones“. Naime, nastavno dobroj suradnji LAG-ova Cetinska krajina i Zagora, sudionici razmjene mladih 06. studenog 2018. u Sinju su predstavili  osobna  znanja, vještine i iskustva  stečena tijekom provedbe projekta.

U okviru programa Županijskog stručnog skupa za učitelje i nastavnike cetinskog kraja  u Osnovnoj školi „Fra Pavla Vučkovića“ sudionici su održali prezentaciju Erasmus + programa i njegovih mogućnosti, kojoj je nazočilo sveukupno stotinjak učitelja i nastavnika iz svih osnovnih  i područnih škola s područja  gradova Sinja i Trilja i općina Hrvaca, Otoka i Dicma upoznali s projektom „Game of Stones“. Lokalna akcijska grupa Cetinska krajina pozvala je LAG Zagoru kao nositelja ovog projekta da djelatnicima osnovnih škola približi program razmjene mladih Erasmus + kroz projekt „Game of Stones“ koji je upravo u svojoj završnoj fazi provedbe. Članovi LAG-a Cetinska krajina pokazali su interes upoznavanja šire obrazovne zajednice s metodama  neformalnog i informalnog učenja  na načelima kojih se temelje projekti iz EU  programa Erasmus +.

O stvarnim pozitivnim učincima sudjelovanja u projektu razmjene mladih, te o efikasnosti prijenosa znanja i vještina mladih metodama koje se koriste u aktivnostima projekata razmjene, u Sinju i Dugopolju govorile su same sudionice aktivnosti razmjene: Ivana Balić, Martina Strizrep, Ana Kordun i Danijela Rogošić. Okupljenima su predstavile i sam program Erasmus +, te prikazale filmske materijale koje su međunarodne skupine mladih (iz Finske, Malte, Italije, UK i Hrvatske) snimile tijekom boravka u Dugopolju u kolovozu ove godine. O pozitivnim efektima koje sudjelovanje u organizaciji  i provedbi ovakvih projekata  može donijeti  udrugama, neprofitnim organizacijama koje se bave mladima, a posredno i cijeloj lokalnoj zajednici  govorila je voditeljica LAG-a Zagora koja se u ime svih sudionika projekta razmjene mladih zahvalila prisutnima na dobroj posjećenosti.

Cilj diseminacije i korištenja rezultata projekta „Game of Stones“ u Sinju i Dugopolju jest: obznaniti rezultate projekta „Game of Stones“,  pridonijeti provedbi i oblikovanju nacionalnih i europskih politika i sustava te poticati sudionike da s drugima razmjenjuju dobru praksu i ono što su naučili sudjelovanjem u aktivnosti mobilnosti. Na nagovor mladih s područja Dalmatinske zagore čija se zainteresiranost za sudjelovanjem u projektima ovakve vrste povećava, LAG Zagora namjerava podnijeti prijavu u okviru Poziva na podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2019. godinu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HERR SOSA, TI SI U HRVATSKOJ OD SADA – TURIST!

Službena navijačka udruga hrvatske nogometne reprezentacije "Mi Hrvati" oglasila se na svom Instagram-profilu gdje je prokomentirala izbor dosadašnjeg mladog...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img