Uzbuna u Srbiji: Političarka s Kosova izvrijeđala Novaka Đokovića: ‘Sve životinje su jednake, ali…’

0

Vlora Çitaku poličarka s Kosova nazvala je prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića “životinjom”. Naime, mnogi tenisači, analitičari i obožavatelji komentirali odluku čelnika Australian Opena za odobrenjem medicinskog izuzeća Novaku Đokoviću kako bi isti konačno nastupio na prestižnom natjecanju.

Ipak, kosovska političarka otišla je korak dalje.”Sve životinje su jednake, ali neke životinje su jednakije od drugih”, napisala je ona.

U Srbiji su to doživjeli kao neviđenu uvredu, a medjij vrište kako ja političarka s Kosova Đokovića usporedila sa svinjama.

Na njenu objavu brzo je reagirao srbijanski veleposlanik u Washingtonu Marko Đurić:“

Jesam li to samo ja, ili je ovo školski primjer etnički motiviranog govora mržnje? Očito da je tako. @DjokerNole je Srbin iz Zvečana ( Đokovićev otac je rođen na Kosovu u mjestu Zvečan, op.a.) koji slučajno misli drugačije od gospođe Citaku.

Ovo je tipičan dehumanizirajući govor iz Vlore Çitakua, za koju su Srbi bijeli šetači (zlikovci u Igri prijestolja, op.a.) ili životinje, ali nikad ljudi dostojni ljudskih prava, što svkao i vi – i uživajte dok svira svoju simfoniju”, napisao je Đurić.

Vlora Çitaku mu je odgovorila:“Ako ikada pročitate Orwella i shvatite pojam alegorije, možda se nećete tako javno sramotiti.”

Ivica R / Foto: screenshot YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here