HomeVijestiDalmacijaVapaj ugostitelja Makarske rivijere za Bosancima: Vratite nam goste iz BiH, eto...

Vapaj ugostitelja Makarske rivijere za Bosancima: Vratite nam goste iz BiH, eto vam svi ostali

Jučer je izašao podatak da je tek desetak posto gostiju iz BiH na Makarskoj rivijeri

Makarska rivijera je godinama omiljena  turistima iz BiH kojih ove godine zbog mjera nema u tolikom broju. Jučer je izašao podatak da je tek desetak posto gostiju iz BiH na Makarskoj rivijeri.

Gostiju ima na plažama, ali ugostiteljski objekti u Gradacu, Zaostrogu, Živogošću, Drveniku su uglavnom poluprazni.

– Plaže su pune, ali kafići i restorani su prazni. Nema naših gostiju iz BiH koji nisu štedljivi i koji su punili naše objekte. Danas imamo Čehe i Poljake koji zahvaljujući što su u EU sa sobom donesu hranu i piće, pa čak i vodu u galonima donose. Sve bi njih rado zamijenili za naše Hercegovce i Bosance – kazao je jedan ugostitelj za hercegovina.in.

Iznajmljivačica apartmana je poručila da je njima svejedno ko im je u objektu.- Prije par dana došli su nam momak i djevojka iz Poljske. Kada smo im dali ključeve oni su dobrih pola sata iznosili hranu i piće. I odu na kupanje, a u apartmanu ostave klimu da hladi zidove. Naši gosti su naši gosti i žao nam je što su ih mjere odvratile od Makarske rivijere – istakla je

Djelatnica i vlasnica malog kioska za prodaju hrane kaže:- Nekada smo pjenili ako gosti iz BiH za marendu ponesu paštetu i narezak, a sada ovi gosti iz istočne Europe sa sobom donose sve. Bez gostiju iz BiH nema ni posla, ali ni zdrave i vesele atmosfere.I dok se za gostima iz BiH žali na Makarskoj rivijeri oni su ovo ljeto pootražili druge destinacije. Uglavnom Crnu Goru, ali i Grčku i Albaniju koje nemaju mjera na granicama.

DP/Foto : Grad Makarska

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments