Foto: MUP

Više osoba jutros je uhićeno u velikoj akciji policije na području Splita i Kaštela, a navodno se radi o pripadnicima zločinačkog udruženja od najmanje 19 članova koji se bave krijumčarenjem droge, potvrđeno je za N1.

Lokalna policija akciju provodi u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK).

Neki od osumnjičenih od ranije su već u istražnom zatvoru, a apostrofirani su kao akteri na lokalnoj narko sceni. I svi su oni od ranije povezivani s preprodajom velikih količina razne droge, a u borbi za prevlast na narko tržištu brutalno su se obračunavali.

Policija je provodila višemjesečnu akciju praćenja članova organizacije, a navodno je vrh same organizacije u zatvoru zbog pokušaja ubojstva jednog mladića, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija. Navodno je riječ o više tona droge poput marihuane i kokaina.

Također, jedan od usumnjičenih uhićen je na temelju europskog istražnog naloga kojega je izdala Njemačka. Uhićenja su rezultat višemjesečne akcije koja je uključivala i razbijanje telefonskih razgovora članova kriminalne organizacije vođenih preko kriptiranih aplikacija.