Procurila imena uhićenih u Splitu!

0
553
Foto: Screenshot/ Ilustracija; Fotografija nema veze s događajem iz teksta

U obimnoj operaciji koja je započela u srijedu u ranim jutarnjim satima, splitska policija, PNUSKOK i splitski USKOK izveli su koordinirani napad protiv kriminalne organizacije koja se posljednjih godina bavila ilegalnim unosom i distribucijom znatnih količina droge.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je riječ o akciji u kojoj policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta surađuje s međunarodnim organizacijama.

Sportski direktor i bivši kickboksač

USKOK sumnja da je organizacija okupila najmanje 19 članova od kojih su neki nedostupni istražiteljima. Dvojica muškaraca koji su navodno visoko u kriminalnoj hijerarhiji, već se nekoliko mjeseci nalaze u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, prenosi Slobodna Dalmacija.

Riječ je o Jerku Radiću, 42-godišnjem nekadašnjem sportskom direktoru nogometnog kluba “Uskok” iz Klisa i bivšem kickboksaču Anti Varnici (44). 

Malenica uhićen na osnovu Europskog istražnog naloga

Jedan od pripadnika ove zločinačke organizacije je, doznajemo, i Nenad Petrak, 43-godišnji suvlasnik boksačkog kluba “Salona” iz Solina i građevinske tvrtke iz Zagreba.

Velika akcija splitske policije i USKOK-a: Od jutra uhićeno 19 osoba

Jedan od članova udruženja uhićen je na osnovu Europskog istražnog naloga je Tomislav Malenica (35), čovjek koji je, po nepravomoćnoj presudi splitskog Županijskog suda, trebao biti prije dvije godine ubijen od strane zločinačkog udruženja kojeg je predvodio Dean Majstorović zvani Điđi.