(VIDEO) Karamarko objavio video iz ’89. i upitao HDZ-ovce: Jesmo li to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

  0

  Obilježava se 33. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice, a tom prigodom na društvenim mrežama oglasio se bivši predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

  “Subota, 17. lipnja 1989. stojim pred hotelom Panorama. Gledam u plakat na kojem piše da osnivački skup HDZ- a neće biti održan. Prilazi mi policajac – utvrđujem gradivo. Vijesti u 15h izvještavaju da se grupa domoljuba okupljena oko g. Tuđmana izdvojila i u prostorijama NK Jarun osnovala HDZ. Druga grupa je bila okupljena oko braće Veselica. Eto mi prve lekcije o hrvatskom jedinstvu.

  Ispričavam se zbog paušalnog opisa tog značajnog povijesnog trenutka.

  U svakom slučaju na Jarunu je tog dana otpočela nova faza vjekovne hrvatske priče koja je završila neovisnošću. Nije bilo lako i puno i previše nas je koštalo…

  Zato iskrene čestitke svim utemeljiteljima HDZ-a. Ovo je njihov (naš) dan i dan dr Franje Tuđmana.

  Prošlo je 33 godine. Sve se mijenja i svi se mijenjaju. Mijenja li se i je li se promijenio HDZ? Traži li naša stranka danas ‘larpulartistički’trendovske priključke kao npr. u priči o rodnoj ideologiji? Koliko su najnoviji ideološki zahvati u naš program imanentni onome što naš narod jest? Jesmo li to mi? Ili u zrcalu više ne prepoznajemo sebe… Tko nam želi uzeti djecu?

  Ps prilažem dokaz da sam i ja nekad bio mlad. Snimljeno na osnivanju HDZ-a Zagreb (prosinac 1989.g)”, objavio je Karamarko na društvenim mrežama.   IVICA R:/Foto: Screenshot YouTube