Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje u kojem su u objektu na području Klisa pronašli 216 stabljika konoplje s više od 0,3%THC te opremu za uzgoj biljaka.

Uhitili su 33-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je od početka svibnja 2023. do 19. srpnja 2023. nabavio i u nedovršenom gospodarskom objektu instalirao uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka i time stvorio uvjete za uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru.

Zasadio je i uzgajao 216 biljki konoplje droge s više od 0,3%THC-a raspona visine od 63 do 112 centimetara.

Namjera uhićenog 33-godišnjaka, navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske, bila je proizvodnja u cilju ilegalne preprodaje droge, a sve kako bi stekao protupravnu imovinsku korist obzirom da je na ilegalnom tržištu cijena jednog grama ove droge oko 11 €.

Policijski službenici su u sklopu kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga suda, oduzeli opremu i stabljike droge konoplje.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje dan je 33-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Stoga će danas uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

FOTO: screenshot YouTube