(VIDEO) Schwarzenegger se obratio ruskom narodu i vojnicima: “NIŠTA OD TOGA NIJE ISTINA”! Postoje grozne stvari koje morate znati!

0
Foto: Screenshot Twitter

Poznati američki glumac i bivši guverner Arnold Schwarzenegger obratio se ruskom narodu kojem je govorio o invaziji na Ukrajinu, navodeći da se od njih skrivaju grozne stvari koje moraju znati.

“Dobar dan svima, hvala vam što ste odvojili malo vremena. Šaljem ovu poruku putem nekoliko kanala kako bih dopro do dragih prijatelja Rusa i ruskim vojnicima koji su u Ukrajini.

Danas vam se obraćam jer ima stvari u svijetu koje su skrivene od vas, grozne stvari koje morate znati”, započeo je i dodao:

“Prije nego što prijeđemo na teške stvari, htio bih vam ispričati o jednom Rusu koji je postao moj heroj. Godine 1961., kada sam imao 14 godina, dobar prijatelj pozvao me u Beč. Bio sam u publici kada je Yuri Petrovič Vlasov osvojio naslov svjetskog prvaka postavši tako prvi čovjek koji je podigao 200 kilograma iznad svoje glave”.

Potom je rekao da ga je prijatelj uspio progurati u backstage.

“Odjednom je 14-godišnjak stajao ispred najsnažnijeg čovjeka na svijetu. Nisam mogao vjerovati. Rukovali smo se, bio je drag i nasmijao mi se. Nikada neću zaboraviti taj dan. Nikada”, rekao je.

Tada je, nastavlja, otišao kući, a fotografiju Rusa stavio iznad kreveta kako bi mu bio inspiracija. “Tata mi je rekao da skinem tu fotografiju te da pronađen njemačkog ili austrijskog heroja. Stvarno se naljutio i svađali smo se. Nije volio Ruse zbog njegovog iskustva iz Drugog svjetskog rata. Vidite, bio je ranjen u Lenjingradu. No nisam skinuo tu fotografiju, ne”, rekao je i dodao da se njegov otac u Drugom svjetskom ratu borio na strani nacista.

“Nije mi bilo važno koju zastavu Yuri Vlasov nosi. Moja povezanost s Rusijom nije stala na tome. Zapravo se produbila kada sam putovao tamo zbog bodybuildinga ili filmova. Na jednom od tih putovanja, ponovno sam susreo Yurija. Bio je u Moskvi, snimao ‘Red Heat’, koji je bio prvi američki film kojemu je dozvoljeno snimati na Crvenom trgu. Tamo smo cijeli dan proveli zajedno. Bio je obazriv, pristojan, pametan, i, naravno, jako darežljiv. Dao mi je ovu predivnu plavu šalicu”, nastavlja.

‘Denacifikacija Ukrajine? Pa predsjednik joj je Židov’

Od tada, svako jutro kavu pijem iz ove šalice. Razlog zbog kojeg vam govorim sve te stvari jest da otkad sam imao 14 godina, nisam osjećao ništa osim poštovanja prema Rusiji, ističe.

“Snaga i srce ljudi Rusije uvijek su me inspirirali. Zato se nadam da ćete mi dozvoliti da vam kažem istinu oko rata u Ukrajini i onoga što se tamo događa. Nitko ne želi čuti da se kritizira njihova vlast, razumijem to, ali, kao prijatelj Rusije, nadam se da ćete čuti ono što vam želim reći”.

Kaže da postoje trenutci koji su toliko pogrešni da se o njima mora govoriti i povukao usporedbu s napadom na Kongres 6. siječnja 2020. godine. “Znam da vam je vaša vlada rekla da je to rat za denacifikaciju Ukrajine. Denacifikacije Ukrajine? To nije istina. Ukrajina je zemlja kojoj je na čelu Židov. I to Židov čijem su ocu nacisti ubili tri brata”, govori.

Vidite, Ukrajina nije započela ovaj rat, govori Schwarzenegger. 

“Nisu to napravili ni nacisti, a ni nacionalisti. Moćnici iz Kremlja započeli su taj rat. Ovo nije rat ruskog naroda. Ne. Da vam kažem, 141 članica UN-a glasala je da je Rusija agresor. Pozvali su ih da povuku odmah svoje snage. Samo četiri zemlje na svijetu stale su uz Rusiju”, pojasnio je.

“To je činjenica. Vidite, svijet se okrenuo protiv Rusije zbog njezinog djelovanja u Ukrajini”, kaže Schwarzenegger u svom obraćanju.

Potom govori o napadima na ukrajinske gradove, a spomenuo je i napad na dječju bolnicu. “Tri milijuna izbjeglica, ponajviše žena, djece i staraca, napustili su svoju zemlju. Mnogi još uvijek pokušavaju otići. To je humanitarna kriza. Zbog te brutalnosti, Rusija je izolirana. Također, nisu vam rekli ni istinu o posljedicama tog rata za Rusiju. Žao mi je reći, ali tisuće ruskih vojnika je ubijeno”, rekao je.

Velik je broj, dodaje, i ruske vojne opreme koja je ili uništena ili napuštena. Zatim govori i da je Rusija dobila najveće sankcije ikada.

Oni koji to ne zaslužuju, s obje strane, će patiti. “Ruska vlada ne samo da laže svoje građane, ali i vojnike. Nekim vojnicima rečeno je da se idu boriti protiv nacista. Nekima pak je rečeno da će ih Ukrajinci dočekati kao heroje, a nekima je rečeno da idu na vojnu vježbu. Oni nisu ni znali da idu u rat. Nekima je rečeno da idu zaštititi etničke Ruse u Ukrajini. Ništa od toga nije istina. Istina je da su ruski vojnici naišli na odlučan otpor od strane Ukrajinaca koji žele zaštititi svoje obitelji i zemlju”, rekao je.

Obratio se i Putinu

“Kada vidim da su bebe izvučene iz ruševina, pomislim da gledam dokumentarac o hororima iz Drugog svjetskog rata, a ne vijesti današnjice”, dodao je.

Tako je, tvrdi, i njegov otac bio pod utjecajem laži njegove vlade kada je stigao u Lenjingrad. Kada je napustio taj grad, kaže da je bio slomljen – fizički i mentalno. “Ostatak života proveo je u boli. Boli od slomljenih leđa, boli od šrapnela koji ga je uvijek podsjećao na te grozne godine. Boli zbog krivnje koju je osjećao”, naglasio je.

“Ruskim vojnicima koji ovo slušaju, vi već znate većinu istine o kojoj govorim. Vidjeli ste to vašim očima. Ne želim da vi budete slomljeni poput mog oca. To nije rat za obranu Rusije, koji su vaši djedovi ili pradjedovi vodili. To je ilegalni rat. Vaši životi, vaši udovi, vaša budućnost su žrtvovani za besmisleni rat kojeg je prokleo cijeli svijet “, rekao je.

Vaši životi, budućnost žrtvovani su za bespotreban rat, poručio im je.

“Sada, moćnici iz Kremlja, da vas pitam – zbog čega žrtvujete te mladiće zbog svojih ambicija? Vojnicima koji slušaju ovo: Zapamtite, 11 milijuna Rusa ima obiteljsku povezanost s Ukrajinom. Svakim ispaljenim metkom, gađate brata ili sestru. Svaka bomba koja padne, ne pada na neprijatelja, nego na školu, bolnicu, dom. Znam da ruski narod nije svjestan kakve se stvari događaju”, rekao je.

Zamolio je ruski narod i ruske vojnike da razumiju propagandu i dezinformacije koje im se govore: “Molim vas da mi pomognete podijeliti istinu. Neka vaši prijatelji Rusi znaju kakva se katastrofa događa u Ukrajini”.

“A Putinu bih poručio: ‘Počeo si taj rat, vodiš taj rat. Možeš zaustaviti taj rat”, zaključio je.