(VIDEO) U Splitu obilježena 30. obljetnica IX. bojne HOS-a

0
756

 Na Braniteljskom križu na groblju Lovrinac danas je započelo obilježavanje 30. obljetnice IX. bojne HOS-a gdje je izaslanstvo položilo vijence i zapalilo svijeće u spomen i na čast svih  koji su pali za Domovinu. 

Obilježavanje je nastavljeno polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na spomeniku 9. bojne HOS-a u Ulici Ruđera Boškovića  gdje  su po prvi puta uz članove Udruge i  obitelji poginulih pripadnika  IX. bojne HOS-a   žrtvi ovih  hrabrih pripadnika poklonili se i članovi   mladeži Udruge IX bojne HOS-a.Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i  njen ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo je u govoru branio pozdrav “Za dom spremni” ističući kako se pod tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države.

Skejo je izrazio žaljenje što, dio današnje vlasti, umjesto junaka HOS-a, slavi zločince i crvenu zvijezdu petokraku koja je izvršila pokolj od Vukovara do Škabrnje, Srđa i diljem Hrvatske.
Svoj govor završio  je pozdravom “Bog i Hrvati” te je nakon toga tri puta uzviknuo “Za dom!”, a nazočni iz Udruge 9. bojne HOS-a su mu odgovorili: “Spremni”.

Nakon protokola u Ulici Ruđera Boškovića   služena je sveta misa  na Poljudu u čast i spomen  svih poginulih i umrlih pripadnika IX. bojne HOS-a dp/ Foto: Dugopolje org

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here