(VIDEO) Vučić ugasio svjetlo u hladnjaku a u kampanji izlazio iz njega

0
Screenshot Youtube

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ugasio sva svjetla na katu na kojem mu se nalazi kabinet i isključio hladnjak, kako bi doprinio štednji električne energije. On je kazao kako je ovo bilo teško ljeto, te da je pred Srbijom još teža jesen i najteža zima.

„Radimo na mjerama koje ćemo poduzeti u cilju uštede struje u kućanstvima i gospodarstvu“, rekao je Aleksandar Vučić novinarima.

On je istaknuo da je ovo bilo teško ljeto, te da je pred Srbijom još teža jesen, a najteža zima, uz ocjenu da je najveći problem Srbije energetika.

Vučić je rekao da nadležni naporno rade na mjerama koje će predložiti za uštedu električne energije. Pored Ministarstva rudarstva i energetike, koje je izdalo preporuke za štednju struje, na mjerama štednje rade i u njegovom i kabinetu premijerke, dodao je Vučić, ali nije precizirao kada će mjere biti predstavljene.

On je na konferenciji za medije u subotu najavio da će građani koji uštede struju u odnosu na isti mjesec prethodne godine dobiti drastičan popust na cijenu električne energije.

Vučić je rekao da je samo jučer uvezeno nešto više od četiri gigavata električne energije za 2,4 milijuna eura.

„To znači po 530 eura po megavatsatu, a prodajemo na našem tržištu po 41 euro, to je 14 puta manje. To ne može izdržati nitko, a još je ljeto“, rekao je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je govoreći o energetskoj krizi u svijetu pozvala građane da pokažu odgovornost i štede. Ona je tada navela svoj primjer iz vremena kada je živjela u Londonu i kazala da je odvrtala žarulje iz lustera da bi uštedela struju. Komentirajući tu njenu izjavu, Vučić je rekao da on ne odvrće žarulje, ali gasi svjetla i dodao da nije najodgovorniji kada je štednja struje u pitanju.