“Vlaji na Himalaji” u Dugopolju

0

Ove srijede u Domu kulture u Dugopolju imat ćemo priliku poslušati predavanje i prezentaciju iznimno hrabrog poduhvata „Vlaji na Himalaji“. Predavač će biti naš legendarni alpinist Stipe Božić.

„Vlaji na Himalaji“ je vrlo neobična ekspedicija čiji su se članovi u rujnu prošle godine popeli na himalajski vrh Mera Peak visok 6476 metara. Pripreme su trajale nekoliko mjeseci, a završni uspon pred polazak na samu Himalaju momci su odradili na planinskom masivu Monte Rosa.

Ekspedicija „Vlaji na Himalaji“ brojila je 16 članova, a organiziralo ju je Hrvatsko planinarsko društvo „Sveti Juraj“ iz Zagvozda. Od poznatijih članova ističu se glumac Vedran Mlikota (kojemu je ovo bio drugi put da se uspinje na Himalaju), zatim Stipe Božić (koji se više od 30 puta popeo na Himalajske masive) te legendarni slovenski alpinist Viktor Grošelj – Viki.

Što su sve naši vlaji-alpinisti morali prolaziti kako bi se uspješno popeli na zahtjevnu Himalaju? Kakav je pogled sa Mera Peaka na pet od šest najviših vrhova na svijetu: Mount Everest, Kangchenjunga, Lhotse, Makalu i Cho Oyu? Dođite na ovo vrlo zanimljivo i inspirativno predavanje Stipe Božića i doznajte sve, a i puno više, o tome kako su naši vlaji pokorili najvišu planinu svijeta.

Predavanje, koje organizira HPD Ljubljan Dugopolje, održat će se u srijedu, 11. travnja, u Domu kulture u Dugopolju s početkom u 20 sati.

ULAZ JE SLOBODAN