VOZAČI OPREZ: Ovaj vikend policija pojačano nadzire vozače motocikla i mopeda

0
Foto: MUP

Tijekom predstojećeg vikenda policijski službenici će na području PU splitsko-dalmatinske  provoditi  nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti.Uz redovnu vikend akciju provesti će se posebno ciljana akcija usmjerena na vozače motocikala i mopeda s naglaskom na brzinu i to 17. listopada 2021. (nedjelja) vremenu od 14 do 19 sati.

Kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja  uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa na svim sjedalima i zaštitne kacige na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.


Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa,  kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu – vozače mopeda i motocikala, pješake i vozače bicikla.

Prilikom sudjelovanja u prometu pazite na sebe i druge,
naglašavaju na kraju priopćenja iz PU Splitsko dalmatinske.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here