Markotić nagovijestio razlaz s Puljkom? HDZ-ovog šefa u Splitu prozvao je žetončićem i kukavicom

0
Foto: Snimka zaslona/YouTube

Markotić je napisao kako je Vice Mihanović “postao žetončić gradonačelnika Puljka” podvlačeći kako u takvim zakulisnim igrama na relaciji HDZ-Puljak neće sudjelovati.

Nakon što je hladan tuš doživio Košarkaški klub Split na prošloj sjednici, kada nisu prihvaćena dodatna ulaganja u tu sportsku uzdanicu, s istim se namjerama kreće i na novo zasjedanje splitskih gradskih vijećnika. Poljuljalo je to, kako smo doznali, programsku suradnju Ivice Puljka što je jutros dodatno potvrdio najglasniji MOST-ovac Josip Markotić.

Markotić je napisao kako je Vice Mihanović “postao žetončić gradonačelnika Puljka” podvlačeći kako u takvim zakulisnim igrama na relaciji HDZ-Puljak neće sudjelovati.

Najprije je kukavički i kalkulantski odbio potpisati inicijativu kolege Franića i tako onemogućio da se na gradskom vijeću raspravi sramotan potez predsjednika GVa Jakova Prkića, prozirno se opravdavajući kako HDZ ne želi biti destruktivan. 

Upravo suprotno: destruktivnost je namjerno spriječiti raspravu o vrlo ozbiljnoj stvari. A itekako je ozbiljna stvar kad predsjednik GVa tjednima krije od gradskih vijećnika dokumentaciju o predmetu iz kojeg može nastati potencijalna financijska šteta za grad. I umjesto da ponudi suvislo i uvjerljivo objašnjenje zbog takvog poteza, predsjednik GVa ponudio je bahato ruganje i ignoriranje. 

Ali zahvaljujući kukavičluku gospodina Vice Mihanovića i splitskog HDZa, od rasprave neće biti ništa. A da je gradonačelnik u prikrivenoj koaliciji s HDZ-om potvrđuje i činjenica da je iza naših leđa i bez naše suglasnosti uvrstio u dnevni red iduće sjednice točku o KK Split osiguravši s HDZ-ovcima potrebne ruke za izglasavanje. 

Iako je HDZ prije samo mjesec dana odbio podržati netransparentno ulijevanje javnog novca u profesionalni klub pod krinkom financiranja omladinskog pogona, a što je protivno Zakonu o sportu, odjednom su se “predomislili” i odlučili biti “konstruktivni”, premda vodstvo kluba ni u novom pokušaju nije ponudilo ništa novo što bi nas uvjerilo u nužnost ulijevanja 7 milijuna kuna javnog novca u KK Split u odnosu na prvi put. Iako im je dokument pun gramatičkih pogrešaka i potpuno amaterski napravljen, nisu zaboravili staviti značajno povećanje plaće upravi. Toliko o tome kako im prijeti stečaj. 

Dok se naši prijedlozi ignoriraju i tjednima nam se ne odgovara na detaljno obrazložene inicijative koje bi podigle kvalitetu života građana, gradonačelnik u suradnji s HDZ-om nama iza leđa “po hitnom postupku” donosi netransparentne odluke stavljajući nas pred gotov čin. 

S obzirom da gradonačelniku očito više odgovaraju zakulisne igre s HDZ-om nego transparentna i iskrena suradnja s nama na korist svih građana, mi u takvim igrama nećemo sudjelovati. I da parafraziram vožda iz Kaštela, ujedno i mentora Vice Mihanovića: nitko ne pita koliko je Puljak platio podršku HDZ-a. 

Uskoro će se saznati…

T.R.I/DP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here