Vremenska prognoza: Do kraja tjedna biti će suho i vruće, a za vikend ponovno nevrijeme

0

Četvrtak će u većem dijelu zemlje, posebice na Jadranu i u područjima uz njega, obilovati suncem. U petak će diljem Hrvatske biti sunčanije i toplije, a već tijekom vikenda ponovno nestabilnije, osobito u svježiju nedjelju.

Mjestimice jak sjeverozapadni vjetar. Najjači udari vjetra 35 čvorova (65 km/h) UTJECAJ: Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila.

Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Četvrtak – na Jadranu sunčano

Sunčano i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, a uz obalu mjestimice i zapadnjak, koji prolazno može biti jak. More malo i umjereno valovito. Najviša temperatura zraka između 29 i 33 °C.

Vedro i vruće će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, također uz sjeverozapadni i zapadni vjetar, koji na udare može ponegdje biti jak pa će more biti umjereno valovito, na otvorenome moguće i valovito.

U petak suho i većinom vruće, a za vikend ponovno nestabilnije, u nedjelju i svježije

Na Jadranu do subote pretežno sunčano te vruće, uz zapadni i jugozapadni vjetar, potom jugo. Na sjevernom Jadranu potkraj subote već može biti neverina na koje u nedjelju, kada će zapuhati sjeverozapadnjak, treba računati i u Dalmaciji. A početkom tjedna zapuhat će na barem dan-dva bura pa bi se more moglo malo ohladiti.