Vremenska prognoza za sljedeća tri dana

0

Svjedoci smo velikog zahlađenja uslijed sibirske fronte koja je došla i u naše krajeve. Snijeg pada već dva dana, a jučer je prekrio krovove naših domova, cesta i polja.

Prema najavama vremenske prognoze, iznimno hladno vrijeme će se zadržati i danas. Kroz noć temperature su išle do -7°C, dok je stvarni osjećaj bio čak oko -13°C. Tokom jutra temperature će biti oko -5°C, dok će vjetar pojačati svoju snagu na umjereno jaki. I dalje se očekuje padanje snijega u umjerenim količinama na pojedinim područjima.

Do kraja dana sjeverni vjetar će ostati isti, a temperature će se sniziti na vrijednosti od -1°C do -3°C u večeri. Kako dan bude odmicao, količina snijega će biti sve manja, dok će navečer padaline bit zanemarive.

Tokom dana bit će prisutan pojačan osjet hladnoće uslijed niske temperature i jakog vjetra. Prema nekim prognozama najavljuje se minimalna temperatura i do -20°C.

Do kraja tjedna u srijedu se očekuje privremeno razvedravanje pa će i snijega biti manje, vjetar će oslabjeti no temperature će ostati slične današnjima.

Već u četvrtak očekuje se ponovno jačanje sjevernog vjetra te hladnije razdoblje. Temperature će biti i do -10°C pa se očekuje da će i snijeg uvelike padati. Takvo vrijeme bi se trebalo nastaviti i u petak.

Iz DHMZ-a upozoravaju građane da budu spremni na hladnoću i izrazito niske temperature. Zdravstveni rizik moguć je kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od nadležnih službi, poručuju iz DHMZ-a.