Foto: HRT

Posljednji dan kolovoza donosi najavu promjene vremena. Naime, tijekom noći i jutra oblačnije će biti na sjeverozapadu, mjestimice s kišom, a poslijepodne i navečer kiše i grmljavine može biti osobito u gorju te na dijelu sjevernog Jadrana. Od subote promjenljivo oblačno s povremenom kišom, ponegdje i grmljavinom. Pritom u nekim krajevima može pasti veća količina kiše uz izraženije pljuskove, osobito u zapadnim područjima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu, a u nedjelju i u Dalmaciji.

Petak – oblačnije, ponegdje kiša

Na srednjem i južnom Jadranu od sredine dana bit će jugozapadnjaka, uz more još mirno i malo valovito, temperature od 23 do 27 °C. Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti samo rijetko uz mogućnost za pokoji pljusak. Najviša dnevna temperatura od 28 do 31 °C, a na krajnjem jugu ponegdje i do 32 °C.

Za vikend i kasnije – promjenljivo, manje toplo…

Na Jadranu će prvi dani rujna biti promjenljivi, s povremenom kišom, te malo manje topli. Tijekom vikenda može biti lokalnih nevera, uz veću količinu oborine, u subotu na sjeveru, a u nedjelju u Dalmaciji. Puhat će jugoistočnjak, početkom tjedna sjeverozapadnjak i bura, piše HRT.

Pelud

U petak će visoka koncentracija peludi korova biti uglavnom u sjevernim kopnenim krajevima, ali nekome može smetati i umjerena koncentracija, koje će biti i na sjevernom i srednjem Jadranu.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, u većini će krajeva, osobito južnih, još biti visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštititi i prilagoditi se preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan “debele” hladovine.

METEO KARIKATURE

A u pomanjkanju nebeske vedrine – sljedećih dana možda neke “razvedri” pogled na METEO KARIKATUREa i na prvi hrvatski strip posvećen meteorologiji.