Vremenska prognoza za srijedu, četvrtak i petak

0

Prema vremenskoj prognozi, u sljedećih nekoliko dana očekuje nas nestabilno vrijeme. Meteorolozi najavljuju promjenjivo vrijeme praćeno kišom uz pad temperatura.

Srijeda

Tokom većine dana očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme s povremenim pljuskovima i grmljavinom. Velika je vjerojatnost oborina, ali one mogu biti nejednolike po intenzitetu, vremenu trajanja i zahvaćenom području. Očekuju nas lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom i pojačanim vjetrom, te moguće tučom. Količina oborine veća od 25 mm dok je vjerojatnost grmljavine veća od 80 %. BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu. Temperatura zraka bit će između 20 °C i 30 °C, a osjet oko 25 °C. Do kraja dana vrijeme će se postepeno smirivati.

Četvrtak

Sutra nas očekuje malo bolja vremenska prognoza. Meteoalarm nije uputio upozorenja o vremenu, što znači da se ne očekuju opasne vremenske pojave. Tijekom jutra očekuje se promjenjivo oblačno vrijeme s kišom, odnosno umjerena je vjerojatnost kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedina područja. U popodnevnim satima velika je vjerojatnost kontinuiranih oborina koje zahvaćaju šire područje i traju dulje razdoblje praćena grmljavinom. Kako se bude bližio kraj dana očekuje se mala vjerojatnost kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedine dijelove područja. Temperatura zraka kretati će se od 17 °C do maksimalnih 27°C, dok će vjetar biti uglavnom slab.

Petak

U petak od ranog jutra očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Velika je vjerojatnost oborina, ali one mogu biti nejednolike po intenzitetu, vremenu trajanja i zahvaćenom području. Vjetar će biti uglavnom slab, dok će se temperature zraka kretati od 17 °C do maksimalnih 29°C. Takvo vrijeme zadržat će se do kraja dana kada će kiša polako prestati, odnosno zahvatit će nas oblačno vrijeme. U večeri mala je vjerojatnost kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedine dijelove područja. Temperatura zraka kretati će se od 27 °C prema 24 °C kako dan bude odmicao.