Vrijeme će biti relativno toplo, ali i promjenljivo

0
0
Foto: HRT

Nakon prvog travanjskog vikenda, i u njegovom drugom tjednu vrijeme će biti relativno toplo, ali i promjenljivo, u većini Hrvatske gotovo svakodnevno uz povremenu kišu, gdjekad i grmljavinu. I dok će takvo vrijeme nekima smetati, mnogobrojnim turistima, posebice stranima, to vjerojatno neće biti dovoljan razlog za odustajanje od razgledavanja naših prirodnih ljepota, posebice Plitvičkih jezera, kojima je ovaj ponedjeljak 70 godina od proglašenja nacionalnog parka.

Ponedjeljak: promjenljivo, povremeno kiša

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Najviša temperatura između 14 i 16 °C. Puhat će umjeren, prema otvorenom i jak sjeverozapadni vjetar, a more će prema otvorenom jačati na valovito.

I na jugu Hrvatske more u jačanju na valovito uz umjeren do jak sjeverozapadnjak. Uz promjenljivu naoblaku bit će kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i izraženiji. Poslijepodnevna temperatura oko 17 °C.”

I sljedećih dana promjenljivo…

I na Jadranu sljedećih dana promjenljivo, s povremenom kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. U utorak ipak, nakon jutarnje kiše, do kraja dana uglavnom suho, uz dosta sunca. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu sjevernog dijela u srijedu bura, a od četvrtka posvuda umjereno jugo. Prema kraju tjedna vjetar će okrenuti na umjerenu buru. Temperatura zraka bez znatnije promjene.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko – Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.