23/06/21

Vrijeme danas južina, kiša češća na moru, promjenljivo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sljedećih će dana biti promjenljivo vrijeme te postupno hladnije, pa će osim kiše ponegdje biti i snijega – osobito u gorju, i to možda već u subotu, te gotovo sigurno u drugom dijelu ponedjeljka, kada su pahulje moguće i u nekim nizinama, a nošene jakom i olujnom burom – i podno Velebita. Budući da će nakon dugotrajnog razdoblja iznadprosječno toplog vremena u sljedećem tjednu biti zimskih uvjeta – ne zaboravite na zimsku opremu, a i stavljanje odgovarajuće “zimske” rashladne tekućine za motor i za pranje vjetrobranskih stakala. “Minusi” dolaze! Manji već za vikend, a zamjetniji sredinom sljedećega tjedna.

Petak: promjenljivo, kiša češća na moru, južina

U Dalmaciji će kiša biti češća, lokalno moguće i obilnija, praćena grmljavinom. Puhat će većinom umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenome moru i jak.

Na jugu Hrvatske će kiše biti manje, a sunčanih razdoblja ipak više. Jugozapadnjak će biti najslabiji, a temperatura zraka najviša – jutarnja oko 15 °C, a najviša dnevna do 19 °C.”

Sljedećih dana hladnije, osobito u novome tjednu, pa će osim kiše ponegdje biti i snijega…

Na Jadranu u subotu stabilnije, uz buru, no u nedjelju će opet jačati jugo, s kojim dolaze oblaci, prema večeri  i kiša, najprije na sjeveru, a u ponedjeljak i duž cijele obale. Jugo u ponedjeljak popodne pod Velebitom okreće na olujnu buru s kojom čak i poneka pahulja može dolepršati do obale. No prema sredini tjedna raste vjerojatnost za više suhog i sunčanog vremena, a i bura će slabjeti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Pijan vozio u zabranjenom smjeru, vozačka mu istekla 2008.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja jučer su u Novalji zaustavili 56-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u zabranjenom smjeru,...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img