13 C
Split

Vrijeme danas promjenjivo, ali toplo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Kao i jučer, pljuskovi i grmljavina iz ovakvih oblaka obilježit će vrijeme i u idućim danima, pogotovo u kopnenim krajevima gdje će biti i sparno.

Postupno nam pritječe topliji zrak, ali će po visini i dalje kružiti vlažan i nestabilan povezan s plitkom ciklonom na istoku.

U takvim okolnostima u istočnoj Hrvatskoj sutra će biti promjenljivo
uz sunčana razdoblja prijepodne, a pljuskove i grmljavinu uglavnom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a najviša temperatura od 23 do 25 stupnjeva.

središnoj Hrvatskoj temperatura zraka podjednaka današnjoj, a vrijeme djelomice sunčano. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti malo kiše ili pljuska s grmljavinom, češće u južnijim predjelima. Vjetar većinom slab.

gorskom krajevima i unutrašnjosti Istre promjenljivo i nestabilno, ponegdje s kišom i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a duž obale je rijetko moguć pljusak. U prvom dijelu dana slaba i umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak uz malo do umjereno valovito more. Najviša dnevna temperatura od 23 u gorju do 28 na moru.

Pretežno sunčano u ponedjeljak će biti i na sjeveru Dalmacije, a prema jugu poslijepodne djelomice sunčano. Uz razvoj oblaka mogućnost za lokalni pljusak praćen grmljavinom najveća je u Zagori. Ujutro slaba bura, a od sredine dana do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 12 u unutrašnjosti Dalmacije do 17 na obali. Na južnom Jadranu promjenljivo oblačno, a mjestimice se očekuju i kiša i grmljavina, osobito na dubrovačkom području. Vjetar u početku uglavnom slab jugoistočni, a zatim jugozapadni u okretanju na sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 21 do 24 stupnja.

U nastavku idućeg tjedna vrijeme se na kopnu neće bitno promijeniti. Uz nestabilnu atmosferu mjestimične kiše, pljuskova i grmljavine bit će osobito u poslijepodnevnim satima i češće na istoku. A ujutro su ponegdje mogući magla i niski oblaci. U četvrtak smanjenje vjerojatnosti kiše i pljuskova, a zapuhat će umjeren jugozapadnjak uz dotok toplijeg zraka.

Iako i duž obale do srijede postoji mogućnost lokalnih pljuskova, osobito na južnom dijelu, njihova je vjerojatnost na Jadranu zamjetno manja nego na kopnu. A od četvrtka će prevladavati sunčano. Postupno će zapuhati umjereno jugo uz pritjecanje još toplijeg zraka, ali zbog još relativno hladnog mora, to se neće jako osjetiti.

No temperatura mora bi ipak trebala postupno rasti.

Iako se promjenljivo vrijeme nastavlja i u prvim danima lipnja, za razliku od hladnog i kišovitog svibnja, lipanj bi u odnosu na klimatološke prosjeke trebao završiti bitno dugačije. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Dragovoljci u vrijeme korone umiru od tumora, a Ministarstvo branitelja i dalje pere ruke kao Poncije Pilat

Kninski branitelj Tomilsav Čolak nedavno je poslao  priopćenje nakon što je na području Šibensko-kninske županije preminuo još jedan dragovoljac...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img