Vrijeme danas promjenljivo, toplije, kiša

0
1
Foto: HRT

Za razliku od prošlih dana, sljedeći će diljem Hrvatske biti manje hladni, a u sjevernijim hrvatskim krajevima i manje oblačni, tmurni i magloviti. No, na Jadranu i područjima uz njega oblaka će biti više nego u srijedu i četvrtak, a ponegdje će povremeno padati i kiša. Kišovitije i vjetrovitije diljem Hrvatske vjerojatno će biti u ponedjeljak, a već od utorka se ponovno povećava vjerojatnost za stabilnije i hladnije dane, na Jadranu uz buru, gdjegod i jaku.

Petak: promjenljivo, toplije, kiša većinom u južnijim krajevima

Kiše će biti i mjestimice u Dalmaciji, gdje će također biti oblačnije nego tijekom četvrtka. Zbog toga jutro biti toplije, a dnevna temperatura podjednaka – većinom između 10 i 15 °C. Puhat će najprije bura, koja će okrenuti na istočni i jugoistočni vjetar uz malo do umjereno valovito more.

More će jednako valovito biti i na krajnjem jugu Hrvatske,gdje će također nakon bure danju ponegdje puhati jugoistočnjak i istočnjak. Bit će uz to promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a prema otvorenome moru nije isključen i poneki pljusak s grmljavinom.”

Za vikend toplije, ali i promjenljivije, kišovitije…

“Krajem ovoga tjedna i početkom novoga u kopnenom području slijedi zatopljenje, uz ponegdje umjeren jugozapadnjak. U dane vikenda treba računati na mjestimičnu maglu i nisku naoblaku, no bit će i sunčanih razdoblja. U ponedjeljak pak oblačno s povremenom kišom, a uz sjeverac i sjeveroistočnjak u drugome će se dijelu dana opet sniziti temperatura pa će u utorak i srijedu ponovno biti malo manje toplo, te vjerojatno većinom suho.

Promjenljivo će biti na Jadranu, uz malo kiše u nekim predjelima u subotu i nedjelju, a u ponedjeljak stiže još jedna kišna epizoda, u kojoj je mjestimice moguća i obilnija kiša. Pritom će zapuhati jugo i južni te jugozapadni vjetar, koji će tijekom dana okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Od utorka vjerojatno stabilnije, ali i hladnije, uz buru, koja mjestimice može biti i jaka.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz DHMZ-a.