Vrijeme danas vjetrovitije, od subote stabilnije

0
0
Foto: HRT

U petak će u većini unutrašnjosti biti oblačnije nego u četvrtak, ponegdje uz mogućnost slabe oborine, uglavnom na istoku i u gorju, a na Jadranu ponovno vjetrovitije, u mnogim mjestima uz olujne udare bure i tramontane. Za vikend stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije, ali uz veliku vjerojatnost mjestimične magle po nizinama unutrašnjosti, ponegdje čak i dugotrajnije, koja će onemogućiti znatniji porast temperature. Početkom novoga tjedna magla je moguća i na Jadranu, posebice sjevernom…

Petak – na Jadranu vjetrovitije…

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, a u unutrašnosti Dalmacije će povremeno biti umjerene naoblake. Puhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, mjestimica na udare i olujni, pri čemu će more biti umjereno valovito, na otvorenom i valovito. Temperatura zraka ujutro od 4 do 8 °C, a poslijepodne između 12 i 16 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske prvi dio dana vjetrovit uz jaku, na udare i olujnu buru i sjeverni vjetar, a uz prevladavajuće sunčano vrijeme te postupno slabljenje vjetra temperatura će se s jutarnjih od 2 °C, koliko će biti ponegdje u unutrašnjosti do 7 stupnjeva uz more, povisiti na oko 14 °C.”

Od subote – stabilnije, mirnije i toplije, osim u krajevima s dugotrajnom maglom

“Za vikend na Jadranu danju još malo toplije te većinom sunčano, a i vjetar će sasvim oslabjeti. Početkom novoga tjedna uz uglavnom tiho te i dalje stabilno vrijeme rast će vjerojatnost za mjestimičnu sumaglicu ili maglu, zbog čega će u tim predjelima najviša dnevna temperatura biti malo niža. Sredinom tjedna izgledan je porast naoblake.

Izvor: HRT