Vrijeme promjenjivo i toplo

0
1

Nova će školska godina u većini Hrvatske početi s kišom, mjestimice i grmljavinom, po nekim nizinama Hrvatske i maglom, a poslijepodne sa zapada slijedi razvedravanje… I u nastavku će tjedna biti promjenljivo, ali i toplije…

Ponedjeljak: većinom kiša pa razvedravanje

Mjestimice izraženiji pljuskovi i nevere u prvome će dijelu ponedjeljka biti i u Dalmaciji, a malo kiše nije isključeno ponegdje sredinom dana i u rano poslijepodne. Nakon toga uglavnom suho i sunčano. Puhat će jugozapadni i zapadni, zatim i sjeverozapadni vjetar koji na udare prolazno mogu biti jaki.

Na krajnjem jugu Hrvatske u početku jugo koje će okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak te poslijepodne na sjeverozapadnjak. More pritom malo i umjereno valovito, mjestimice i valovito. Vjerojatnost za kišu i grmljavinu poslijepodne će biti manja nego u noći i prijepodne. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 24 do 27 °C.

I u nastavku tjedna promjenljivo, ali i toplije

I na Jadranu će u utorak prevladavati sunčano, uz naoblačenje potkraj dana i u noći na srijedu. U srijedu mjestimice kiša i grmljavina, a puhat će umjereno i jako jugo, na sjevernom Jadranu bura. U četvrtak slabljenje vjetra, uz još ponegdje mogućnost pljuska. Potkraj tjedna je velika vjerojatnost većinom sunčang i vrlo toplog vremena.