Foto: HRT

Kad će to sunce?”, pitaju mnogi u unutrašnjosti, koji ga, za razliku od onih uz more, nisu vidjeli danima. Čak ni dijelova nebeskog plavetnila. E pa sljedećih dana hoće. Ali ponegdje u kopnenom području tek nakon jutarnje magle. Naravno, pritom će i temperatura zraka osjetno porasti pa će se već u petak približiti 20 °C, a za vikend i veći dio sljedećega tjedna u mnogim će mjestima “čak” biti i malo viša. No, i dalje diljem Hrvatske neće biti sasvim suho. Srećom, povremena kiša neće biti ni česta ni obilna kao što je bila prošlih dana.

Petak – djelomice sunčano i toplije, ali ne posvuda suho

U Dalmaciji pretežno sunčano, sredinom dana ponegdje s umjerenom naoblakom. U unutrašnjosti su poslijepodne mogući rijetki pljuskovi. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru jugo. Jutarnja temperatura od 11 do 14 °C, u unutrašnjosti malo niža, a najviša dnevna između 18 i 21 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme, te slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito.”

Sljedećih dana većinom još toplije, ali nestabilno

Na Jadranu idućih dana promjenljivo i nestabilno, te razmjerno toplo. Povremeno će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito početkom idućeg tjedna. U subotu će puhati umjereno i jako jugo, koje će u nedjelju oslabjeti i u ponedjeljak prolazno okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.