Prognoze su i dalje postojane pa sljedećih dana nećemo imati “samo” povremenu mjestimičnu kišu, uglavnom na Jadranu i grmljavinu, nego će usporavanja i ograničenja u prometu ponegdje stvarati i jaka bura s olujnim udarima. A i zakonska obaveza zimske opreme do 15. travnjanekim će se vozačima pokazati opravdana, posebice onima koji će putovati kroz Gorski kotar i Liku.

Više zimski nego proljetni ugođaj stvarat će i snijeg, koji će gotovo sigurno padati u višem gorju, uz mjestimično stvaranje pokrivača, a povremene pahulje pomiješane s kišom moguće su i u nekim nižim krajevima, uglavnom gorske i središnje Hrvatske. Ne smije se zanemariti ni mogućnost poledice, većinom u gorju, gdje će se temperatura zraka spustiti i na oko 0 °C.

Pritom će u većini unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu petak i subota najvjerojatnije biti najhladniji dani u ovome mjesecu, uz najvišu poslijepodnevnu temperaturu zraka bližu prosječnoj kraja veljače nego skoro pa sredini travnja, te uz pojačan osjećaj hladnoće zbog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Istodobno će se u južnijim krajevima zadržati relativno toplo…

Petak: svježije, kiša, ponegdje i snijeg, bura…

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije toplije, osobito u južnijim krajevima, gdje će puhati slabo do umjereno jugo, dok će u sjevernijim biti uglavnom bure, gdjegod i jake. I pritom posvuda promjenljivo oblačno, uz povremenu mjestimičnu kišu, mjestimice i u obliku pljuskova s grmljavinom. Jtarnja temperatura zraka od 8 do 12 °C, u unutrašnjosti oko 6 °C, a poslijepodnevna između 13 i 17 °C.

I za vikend oborine, bura i relativno svježe, a sljedeći tjedan…

I sljedećih će dana na jugu Jadrana uz povremeno umjereno jugo biti nestabilno, a uglavnom će u nedjelju ponekog pljuska s grmljavinom biti i na sjevernijem dijelu Jadrana, gdje će puhati umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita i s olujnim udarima. Više suhog, sunčanog i ponovno toplijeg vremena bit će početkom sljedećega tjedna.