Posljednji je dan 2017. godine. Kao i uvijek većina ljudi Novu godinu dočekati će negdje na otvorenom. Kako bi sve bilo savršeno na dočeku, jedna od najbitnijih stvari je da vam ne bude hladno. Hoće li biti potrebno obući šal, koju majicu više ili na neki drugi način zaštiti se od hladnoće ovisi ponajviše o vremenskim uvjetima. Donosimo vam vremenske prognoze za doče Nove godine.

Općina Dugopolje

Večeras se u cijeloj Općini očekuje relativno ugodno vrijeme za ovo doba godine. Temperature će se poslijepodne kretati oko 5°C, dok će navečer one biti od 0°C do 3°C. Što se tiče vjetra očekuje se lagani povjetarac do slab vjetar koji će se možda osjetiti na nezaštićenom licu i rukama. Prema nekim prognozama najavljuje se vrijeme bez ikakve kiše, dok druge najavljuju mogućnost kratkotrajnih slabijih oborina na pojedinim područjima pa čak možda i laganu grmljavinu. Tlak zraka će biti u granicama normale. Očekuju nas i povoljni biometeorološki uvjeti.

Jutro ćemo dočekati sa malo nižim temperaturama, od 0°C do 3°C. Vjetar će malo pojačati te se očekuje umjereni vjetar koji je hladniji i vidno se primijeti. Moguće je da će kiša početi padati, prema nekim najavama očekuje nas velika vjerovatnost kontinuiranih oborina koje zahvaćaju šire područje, ali ne moraju trajati dulje razdoblje. Tlak zraka će biti normalan, a biometeorološki uvjeti malo nepovoljniji.

Ostala mjesta

Za večerašnji doček Nove godine vrijeme u Splitu, Solinu i Kaštelima će biti malo povoljnije. Temperature će se kretati između 4°C i 5°C, a očekuje nas umjereni vjetar koji je hladniji i vidno se primijeti. Kiše najvjerovatnije neće biti, iako je mala vjerovatnost kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedine dijelove područja. Sutra ujutro vjetar će malo pojačati, a postoji mogućnost kontinuiranih oborina koje zahvaćaju šire područje. Tlak je normalan, dok su biometeorološki uvjeti označeni kao povoljni.

Za one koji će Novu godinu dočekati u Sinju ili sinjskom kraju, kao i inače vrijeme će biti malo hladnije nego uz more. Temperatura zraka kretat će se oko 0°C, vjetar će biti slab dok je tokom noći moguće da pojača na umjereni. Kiše također tokom noći ne bi trebalo biti, osim male vjerovatnosti kratkotrajnih slabijih oborina koje zahvaćaju pojedine dijelove područja, dok za ujutro također postoji mogućnost kontinuiranih oborina koje zahvaćaju šire područje. Tlak zraka normalan, a biometeorološki uvjeti su označeni kao nepovoljni.

Sigurni smo da vas očekuje odličan provod večeras, bez obzira na vremenske uvjete.