HomePremium SadržajVukušić prozvao Severinu: 'Da je bilo koji muškarac reagirao na ovaj način...

Vukušić prozvao Severinu: ‘Da je bilo koji muškarac reagirao na ovaj način kao otac, a ne gospodin, završio bi u Remetincu!’

Novo izdanje Nacionala donosi SMS-ove koje je u posljednje vrijeme Severina Kojić slala Ljiljani Klinger, ravnateljici zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca koju pohađa njezin malodobni sin Aleksandar.

“Moje dijete si poslala u Heinzlovu sa sedam i pol godina. Pa zadavila bi te rukama, babo”, “Stara šepava ružna babo”, “Sjedit ćeš i drhtat i trest se krivonoga kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete”, “Stara, zovi donatora koji te uvalio u problem. Jedva čekam da te uhapse i da život provedeš kako zaslužuješ. Mog sina si maltretirala. Svi nalazi će izaći van. Samo da stigne presuda”, “Napravit ću ti prosvjed ispred škole da te izbace, ne s mamama kojima djecu iz škole kupi tko stigne, nego ću okupit ljude na fejsbuku. Tvoje neistine koje si pisala ću čitati kod Šprajca. Dosta je bilo tvoje tiranije…”, samo su neke od poruka koje su upućene ravnateljici, a Severina je sve komentirala izjavom da je prije svega reagirala kao majka, a ne kao dama.

Izjava je to koja je potaknula psihijatra Hermana Vukušića na objavu kojom je rekao: “Da je bilo koji muškarac reagirao na ovaj način kao otac, a ne gospodin, završio bi u Remetincu isti dan”. 

“Licemjerje dvostrukih mjerila koje se ‘gura’ cijelo vrijeme i taj opasni narativ koji ide od ‘Spasi me’ pa do Severine, a to je da svaki muškarac mora a priori biti nasilnik, a žena ne može biti nasilnica, zlostavljačica niti manipulativna društveno je opasan. On nas još više udaljuje od  svjetskih standarda gdje je struka, pravna, socijalna, psihologijska stajališta da ako dijete nema obitelj, najbolja moguća alternativa je pola-pola. Dakle da ima i majku i oca, ako su kod oba roditelja podjednako zadužene rodteljske kompetencije. Ako ne može pola-pola, u tom slučaju se dosuđuje jednom od roditelja”, objasnio je Vukušić.

“Tome teži cijela Europa i cijeli svijet”, dodao je.

Gotovo nepromijenjena statistika

“U Hrvatskoj se statistika gotovo da nije promijenila 70 godina. Zapravo promijenila se tako da je omjer djece koja su dana očevima u sudskim sporovima,  a što je apsolutno suprotno od onoga što zagovara ‘spasi me’,  pao za trećinu, a broj zajedničke skrbi pola-pola, ostao je isti, a jedino je porastao broj djece koja se dodjeljuju majkama”, istaknuo je Vukušić.

“Statistika već govori sve. Ovaj narativ koji se gura apsolutno je destruktivan, a razina govora mržnje koja se čuje od glasnogovornika spomenutog narativa, (mislim na ‘Spasi me’, i Severinu) je zastrašujuća”, naglasio je. 

Istaknuo je kako u svojoj struci svaki tjedan vidi slučejeve gdje se njegovi pacijenti obraćaju nekom s, kako kaže, puno manjom razinom govora mržnje, i kako se za istu odgovora zatvorskom kaznom. Također je istaknuo kako je u pitanju “puno manja razina mržnje nego što je to sada napravila Severina ili mržnja koju su svojevremeno u onom dijalogu izražavale Veljača i Nataša Janjić“. 

“Frapantna je činjenica da ovo samo tako prolazi”, naglasio je Vukušić i rekao da i osvrnuo se na njezin intervju na portalu H-alter.

“Nitko ne ide u meritum koliko je istine u tim tekstovima. Komentator iz jednog dnevnog lista postavio je odlično pitanje: ‘Ako su istiniti neki navodi, a u tekstovima Jelene Jindre ima nabrojanih desetak teških kaznenih djela, kako je moguće da od nadležnih institucija nitko ne istražuje te navode?’ To su stvari koje se moraju istražiti jer sus ame po sebi teška kaznena djela. A ako se već to bude istraživalo, onda će se doći i do merituma, koliko istine ima u svemu tome”, smatra Vukušić.

“‘Otuđenje je maligni aparat kojim se služe sudovi da bi očevima nasilnicima dodijelili djecu’, citat je incijative ‘Spasi me'”, kaže Vukušić.

“To je apsurdni konstrukt koji je  znanstveno, faktološki i socijalno netočan, a kao takvim ga je pored suda koji je donio rješenje o zabrani pisanja tekstova, ocijenio čak i ‘sud u kojeg se svi kunu’ a to je Faktoraf. Naime, u tekstu iz kolovoza ove godine jasno stoji da ti tekstovi velikim dijelom ne odgovaraju činjenicama i da su u najmanju ruku pristrani”, zaključio je Vukušić za Direktno.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments