Winnetou se vraća kući

0
Foto: Regionalni dnevnik / HRT

“Winnetou se vraća kući” – radni je naslov serije promidžbenih turističkih filmova koji se ovih dana snimaju na području Zadarske županije. U glavnoj je ulozi indijanski poglavica o čijim su se pustolovinama, sredinom prošloga stoljeća snimali filmovi. Generacije gledatelja diljem svijeta i danas žele posjetiti lokacije na kojima su filmovi snimani.

Snimatelj Claudio, Kolumbijac zaposlen u Njemačkoj, ne lovi ribu, nego dobar kadar. Tjedan dana ova je ekipa snimala na najatraktivnijim lokacijama podvelebitskog područja.

– Krajolici, ali i gastronomija, sve je kod vas odlično, smatra Claudio Osorio, snimatelj, montažer i slikar iz Kolumbije.

– Svaka kolacija je na svoj način najljepša. Ne mogu izabrati, naveo je Ivica Zdravković, glumac i animator u zabavnom vestern-parku Pullman City u Njemačkoj.

Eksterijeri su ipak birani prema scenama iz filmova.

– Filmovi o Winnetouu bili su mi omiljeni u djetinjstvu, istaknuo je Sven Pottharst, turist iz Njemačke.

Stoga mnogi turisti i danas žele uživo doživjeti prirodne ljepote krajolika kojim je jahao filmski poglavica.

– To je potencijal od 4,5 milijuna fanova koji su potencijalni naši gosti, rekao je Zoran Katić, hotelijer iz Starigrad-Paklenice.

Hotelijer i ugostitelj Zoran Katić, ovdje na Berberovu buku u Muškovcima u ulozi je redatelja i producenta.

– Kroz oči Winnetoua pokazivanje svih lokaliteta, od gastronomije, tematski. Što se sve može vidjeti u Zadarskoj županiji, a izdvojena svaka za sebe da Winnetou kaže: Danas vam predlažemo izlet taj i taj, rekao je Katić.

Promidžbene materijale najprije će vidjeti posjetitelji zabavnog vestern-parka u Bavarskoj, čiji vlasnik planira investirati u naš turizam.

– U Njemačkoj sam uložio veliki novac u zabavni vestern-grad, a vi ovdje imate prirodne kulise. Da, planiram izgraditi jedan takav grad i u Hrvatskoj, rekao je Claus Six, vlasnik zabavnog vestern-parka Pullman City u Njemačkoj.

Dok se ta investicija ne realizira, Ivica, koji u njemačkom zabavnom vestern-parku utjelovljuje popularnog poglavicu, s ekrana će pozivati goste da upoznaju Lijepu Našu. Baš kao što kaže slogan ovog projekta: Winnetou je rođen u Njemačkoj, a domovina mu je Hrvatska, donosi HRT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here