25,10,21
HomePremium SadržajYouTube u potpunosti uklanja sav ‘antivakserski’ sadržaj! Zabranjem i kanal Roberta...

YouTube u potpunosti uklanja sav ‘antivakserski’ sadržaj! Zabranjem i kanal Roberta F. Kennedyja. Zabrana se ne odnosi samo na Covid-19

Internetski gigant YouTube odlučio je stati na kraj opasnim teorijama urote i antivakserskim sadržajima.

Pošto je već uklonio sav sadržaj u kojima se promovira necijepljenje protiv Covida-19, sada je najavio i uklanjanje neprovjerenih kritika drugih cjepiva, priopćeno je u srijedu.

Videoplatforma u vlasništvu Googlea time je zabranila tvrdnje o opasnosti ili neučinkovitosti cjepiva za bolesti poput ospica, odobrenih od regulatornih tijela.

Osim sadržaja, zabranjeni su i kanali istaknutih protivnika cijepljenja. Potpredsjednik YouTubea za globalno povjerenje i sigurnost Matt Halprin rekao je da YouTube dosad nije zabranjivao takav sadržaj jer je bio usredotočen na cjepiva protiv Covida-19.

“Nakon uvođenja novih pravila YouTube će i dalje omogućavati ljudima da govore o svojim osobnim iskustvima, poput majki koje govore o nuspojavama koje je njihovo dijete doživjelo nakon primanja cjepiva, kao i znanstvene rasprave o cjepivima i neuspjehe cjepiva u povijesti medicine”, dodaje Halprin.

Zabranjeni su kanali Roberta F. Kennedyja mlađeg, nećaka slavnog predsjednika i istaknutog protivnika cijepljenja, te Josepa Mercole, također slavnog ‘antivaksera’.

Vlasti diljem svijeta kritizirale su YouTube i društvene mreže poput Facebooka i Twittera što nisu činili dovoljno za sprječavanje širenja lažnih zdravstvenih informacija na svojim stranicama. Halprin je dodao da je YouTube već obrisao više od 133 tisuće videa o cijepljenju, a za moderiranje sadržaja zaposleno je nekoliko tisuća ljudi, uz algoritme koji prepoznaju tekst i sliku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari