Za godinu dana u Srbiji će najbrojnija manjina biti RUSI! Bit će ih više nego Mađara i Bošnjaka zajedno!

0
211
Foto; BBC

Prema rezultatima upravo objavljenog Popisa stanovništva u Srbiji, koji je obavljen krajem 2022. godine, u ovoj državi trenutno živi 6.647.003 stanovnika, što je u odnosu na popis iz 2011. godine čak pola milijuna stanovnika manje.

Nakon Srba, kojih je oko 80,1%, slijede Mađari sa 184.442 stanovnika (2,8%), a zatim Bošnjaci (153.801) sa 2,3%.

Planirani socijalni inženjering

Međutim, veliku polemiku u srbijanskoj javnosti posljednjih dana izazvao je novi prijedlog Zakona o državljanstvu Srbije koji bi mogao omogućiti da postojećih 200.000 Rusa u Srbiji i budućih nekoliko stotina tisuća postanu državljani Srbije u roku od jedne godine, te na izborima glasuju za pro-ruske stranke.

Kako je na svom Twitter profilu napisao poznati srbijanski odvjetnik i političar Čedomir Stojković, “pitanje državljanstva je najvažnije pitanje svake države, jer je ono temelj svakog društva. Ono određuje u kom pravcu će se društvo kretati. Ovaj zakon se donosi ciljano i usmjeren je isključivo prema Rusima jer će od njega korist imati 99% Rusi i nitko drugi”.

“Srbija planira da poklanja državljanstva Rusima po novom zakonu, jer Rusima (za razliku od “svjetskih” migranata) ne treba viza da bi ušli u Srbiju. Slete u zemlju, za 50 eura otvore fiktivnu kompaniju, odobri im se privremeni boravak i za jednu godinu dobiju puno državljanstvo“, napisao je između ostalog advokat Stojković.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here