25,10,21
HomeVijestiDalmacijaZa posjeta predsjednika Milanovića Sinju, predsjednik lokalne Hvidre se autom zabio u...

Za posjeta predsjednika Milanovića Sinju, predsjednik lokalne Hvidre se autom zabio u ogradu vojarne: ‘To sam napravio da ne bi nekog udario! Posla sam im poruku‘

Dražen Pavlović, predsjednik sinjske Hvidre, zabio se jučer automobilom u ogradu sinjske vojarne u kojoj se održavala proslava utemeljenja 126. brigade Hrvatske vojske, jer na njoj nije dopušten pristup osobama u HOS-ovim uniformama i majicama. Kao što je poznato, HOS-ove su oznake sporne jer sadržavaju i ustaški pozdrav. Događaj o kojem se priča u Sinju potvrdio je za portal Index.hr Pavlović.

Na upit je li točno da je bio akter incidenta, odgovorio je potvrdno.

“Istina je. Jednostavno, kao predsjednik udruge dobio sam pozivnicu za obilježavanje 126. brigade, čiji sam i ja bio pripadnik. Da bi, poslije protokola koji je već bio, ručak bio u vojarni 126. brigade. Kad sam doša doli, ne da sam iša doli radi ručka ili nečega, nego zato šta sam bio djelatnik i u tom nastavnom središtu dok je bilo prije, dok vojska nije bila tu, već dok je bilo nastavno središte, čisto da vidim. Otkad je bila vojska, nisam nikako bio unutra, pa da vidim”, rekao je Pavlović.

“A kad sam doša prid kapiju, iznenadio sam se kad sam vidio da zapovjednik Mazalin, skupa s vojnom policijom, nije dozvolio ulazak unutar kruga vojarne ljudima koji su imali HOS-ove uniforme i HOS-ove majice. U Sinju je postojala jedna satnija HOS-a koja je bila pri 9. bojni HOS-a, a posli je prišla u 126. brigadu. To su naši suborci koji su ginuli s nama u ovom ratu. Ne znam kome je palo na pamet da napravi to što je napravio, da zabrani ulazak unutar kruga vojarne ljudima koji imaju HOS-ove majice”, govori šef sinjske Hvidre.

“Ko invalid devedeset postotni, ko časnik Hrvatske vojske nisam moga to jednostavno… Kad su oni ošli ća, da ne bi tu bilo većih razmjera, normalno, da ne bi nekog udario, posla sam im poruku. Jednostavno kako su oni zabranili ulazak unutra, tako sam i ja posla poruku da to ne mere ić tako. Jer to su naši suborci i ti ljudi su ginuli za ovu državu isto ko i mi. I oni su regularna Hrvatska vojska. Makar zasad još. Ja ne znam šta će bit, al zasad mislim da su regularni”, rekao je.

“Posla san im jednostavno poruku, malo sam autom tu ogradu gurnijo”, odgovorio je prvi čovjek sinjske Hvidre…

O Pavlovićevim incidentima pisalo se mnogo puta. Još 2003. godine, u jeku braniteljske pobune zbog presuda Mirku Norcu, Pavlović je izjavio: “Imam poruku za gospodu Mesića, Račana, Manolića i ostale da što prije doručkuju s drugom Đinđićem, jer je to jedini spas hrvatske države za koju smo se mi borili i izborili”, ali je nešto kasnije govorio da je ta izjava zlonamjerno interpretirana, piše Index

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari