Foto: HRT

Željni sunca, vedrine i danju mnogima ugodne topline, ponegdje čak i vrućine, sljedećih će dana biti zadovoljni. Aktivnosti na otvorenome moći će se obavljati bez straha od oborina, vjetra, nevremena…

Naravno, one na kopnu valja podsjetiti na jutarnju svježinu, mjestimice i maglu – te dodatnu pozornost u prometu i zbog nje i zbog školaraca, a one na Jadranu na noćnu i jutarnju gdjegod umjerenu buru, poslijepodne maestral.

Petak – pretežno sunčano i danju vrlo toplo, ponegdje i vruće

U Dalmaciji će uz većinom sunčano vrijeme, često i pretežno vedro – posvuda biti vrlo toplo, ponegdje i vruće. Jedino će u unutrašnjosti Dalmacije jutro biti razmjerno svježe. Ujutro i ponovno navečer uz obalu će puhati slaba do umjerena bura, danju ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, pa će more biti malo do umjereno valovito.

I na jugu Hrvatske sunčano, ponegdje i posve vedro. U noći i ujutro puhat će umjerena bura, danju do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 27 i 30 °C.”

Do utorka relativno stabilno i iznadprosječno toplo, a zatim…

Na Jadranu do ponedjeljka sunčano i vrlo toplo, osobito na jugu i vruće. U početku će još noću i ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju većinom umjeren sjeverozapadni vjetar. U utorak je sve vjerojatnije jačanje juga, te novo naoblačenje, pljuskovi i grmljavina, najprije na sjevernom Jadranu.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.

Podijeli objavu