Foto: Pixabay

U četvrtak je guverner američke savezne države New York Andrew Cuomo predstavio lutriju u kojoj cijepljene osobe protiv koronavirusa mogu osvojiti milijunski iznos. Naime, cijepljene osobe na lutriji mogu osvojiti čak pet milijuna dolara.

Prilikom predstavljanja ove lutrije guverner je izjavio da se samo ‘morate bocnuti’ kako biste osvojili. Lutrija svim stanovnicima New Yorka koji se cijepe jednim od cjepiva (Moderna, Pfizer/BioNTech ili Johnson & Johnson), u vremenu između 24. i 28. svibnja – daje besplatnu strugalicu. Oni koji budu imali sreće prilikom struganja mogu osvojiti iznos od 20 pa sve do pet milijuna dolara.

U SAD-u, pa tako i New Yorku u posljednje vrijeme došlo je do usporavanja kada je cijepljenje u pitanju. Tako vlasti upravo preko nagradnih igara žele potaknuti što više građana da se odluče cijepiti protiv koronavirusa. “Usporavanjem tempa cijepljenja u državi moramo biti kreativni kako bismo više ljudi cijepili. Što se više stanovnika New Yorka cijepi to ćemo se brže vratiti u normalu”, izjavio je guverner Cuomo.

Prema službenim podacima do sada je 63 posto stanovnika New Yorka primilo prvu dozu cjepiva, dok je njih 54 posto potpuno imunizirano. (KROATIV.at)

Foto: Pixabay