Započinje drugi dio prvenstva: Crni u goste Dalmaciji 2013

0
0

Današnjim dvobojom dugopoljska ekipa nastavlja svoje prvenstveno natjecanje. U sklopu 10. kola 1. županijske malonogometne lige, ekipa MNK Dalmacije 2013 dočekat će momčad MNK Hrvatskog dragovoljca ATVP.

Današnji dvoboj prva je utakmica druge polovice prvenstva. Uzbudljivi prvi dio odličan je preduvjet za još zanimljiviju drugu polovicu sezone.

Nakon poraza od prije nekoliko dana, Crni se danas okreću novim prvenstvenim izazovima. U nastavku prvenstva Dugopoljce očekuje možda laganiji raspored u odnosnu na do sada odigrane utakmice. Prvenstveno se to odnosi na činjenicu kako su Crni protiv većine boljih ligaških momčadi susrete odigrali kao gosti. To im pruža malo laganiji raspored natjecanja, odnosno utakmice u kojima zahtjevnije ekipe dolaze na megdan domaćeg terena Hrvatskog dragovoljca. Ipak, niti jedna utakmica neće biti lagana pa naravno ni gostujuće. Odličan skor od 8 pobjeda i samo jedne izgubljene utakmice, Crnima daje samopuzdanje kako mogu do samoga kraja. Iako trenutno drže drugo mjesto na tablici, samo 3 boda zaostaju za vodećom ekipom. Itekako je puno utakmica i prilika, kao i veliki derbi u posljednjem kolu, u kojima Crni mogu ponovno zasjesti na čelnu poziciju na tablici.

Prva prilika nudi se već ovoga popodneva. U Solinu će kao domaćini ekipa iz Sutine dočekati Dugopoljce te ćemo saznati tko je bolji protivnik u ovom trenutku. Ovo će biti drugi dvoboj ove dvije momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja. U prvom kolu prvenstva, Crni su bili domaćini Dalmaciji. U toj utakmici Hrvatski dragovoljac ostvario je rutinsku pobjedu nad Dalmacijom. Odličnom igrom slavili su uvjerljivim rezultatom od 8:1 i na taj način idealno otvorili natjecanje. Nakon tog susreta Dalmacija je upisala dvije pobjede (Okruk s 14:2, te Trilj s 1:5) i neriješena rezultata (protiv Olmissuma II 2:2 i Muline 4:4), te su još 4 utakmice izgubili (Skalice 5:4, G-točka 4:3, Solin 4:3 i Bačvice 0:9). Zanimljivo je i to da je ekipa iz Sutine većinu svojih utakmica odigrala kao gostujuća momčad. Prvi dio prvenstva Dalmacija je završila na 7. mjestu s osvojenih 8 bodova i gol razlikom 36:39.

Danas nas očekuje zanimljiv dvoboj koji će se odigrati u dvorani OŠ Kraljice Jelene u Solinu s početkom u 17:00 sati.