Zaposlenik (31) bolnice u Dalmaciji ukrao više od dva milijuna kuna: Oglasio se ravnatelj

0
Foto: N1

Ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije danas je izvijestio javnost o zaposleniku ove bolnice za kojeg se osnovano sumnja da je oštetio proračun ove zdravstvene ustanove za više od 2,2 milijuna kuna.

Priopćenje ravnatelja bolnice prenosimo u cijelosti:’U svrhu što objektivnijeg i pravovremenog informiranja javnosti obraćamo Vam se s priopćenjem za javnost vezano uz uočene nepravilnosti u financijskoj i računovodstvenoj službi Opće bolnice Šibensko – kninske županije.

Zbog osnovane sumnje da je tridesetjednogodišnji zaposlenik nezakonitim radnjama oštetio državni proračun te proračun Opće bolnice Šibensko – kninske županije za iznos 2.294.093,91 kn podnesena je prijava Policijskoj upravi Šibensko – kninskoj te su poduzete radno – pravne mjere prema zaposleniku.

O istome je obavješteno nadležno Ministarstvo zdravstva te Šibensko – kninska županija te će na sutrašnjoj sjednici Upravnog vijeća bolnice biti zatražena izvanredna revizija poslovanja Opće bolnice Šibensko – kninske županije.’