24,10,21
HomeVijestiHrvatskaZastupnica Nove ljevice Rada Borić na čelu tijela za imenovanje javnih površina...

Zastupnica Nove ljevice Rada Borić na čelu tijela za imenovanje javnih površina u Zagrebu

Osim što je prošli tjedan izabran za predsjednika gradskog parlamenta, SDP-ov Joško Klisović član je još dva skupštinska odbora, onog za izbor i imenovanja te za statut, poslovnik i propise.

Prvom je na čelu je Marija Brajdić Vuković iz Zagreb je NAŠ!, a drugom Tomislav Domes iz iste stranke. To su pak tek dva od više od 20 odbora u kojima sjede novoizabrani zastupnici u Skupštini.

Predsjednici većine njih na neki su način profesionalno povezani sa sektorom na čijem su čelu pa tako, primjerice, Dina Vasić, profesorica u Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, koja je bila na Klisovićevoj listi kao nestranačka, vodi Odbor za financije, a Ivana Kekin iz Nove ljevice, psihijatrica u KBC-u Zagreb, Odbor za zdravstvo.

Onome za socijalnu skrb na čelu je Višnja Fortuna, dugogodišnja pročelnica Ureda za socijalu za vlasti Milana Bandića, profesor s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Damir Bakić vodi Odbor za obrazovanje, a glumac Vilim Matula predsjednik je Odbora za kulturu, piše Večernji list

Na čelu Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova je Rada Borić iz Nove ljevice koja je u prošlom sazivu bila članica radnog tijela o kojem se najviše pisalo s obzirom na promjenu imena Trga maršala Tita. Vraćanje tog imena, govorila je već u medijima, nije prioritet, već ima niz zahtjeva, rekla je, za stavljanje u fond.

– Neki pjevači trebaju dobiti ulicu, mladi koji su glasali za nas zaslužuju i da neke njihove rock-zvijezde imaju svoju ulicu – rekla je Borić. O gradskim će temama u Skupštini, spomenimo, raspravljati 30 zastupnika i 17 zastupnica.

Foto: screenshot

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari