Zekanović: Petrov je svojom odlukom, koja nema veze s mozgom, oštetio proračun za dvije milijarde kuna

0
Screenshot N1

– Zbog afere u INA-i, gdje je jedan kriminalac pokušao otuđiti milijardu kuna, sada se traži politička odgovornost, iako je nema. Ti isti koji ju traže nisu je spremni dati. Postoji li politička odgovornost za tu istu INA-u kad je 2002. Slavko Linić Bijele noći prodao za ništa, a koje su kasnije zaradile 10-eke milijarde dolara? Nema je.

Ne tako davno, 2015., Božo Petrov i Most inzistirali su na arbitraži INA-MOL, Karamarko nije bio za to, i što se dogodilo? Izgubili smo arbitražu, moramo platiti dvije milijarde kuna. Ni tu nema političke odgovornosti, a Petrov je svojom odlukom, koja nema veze s mozgom, oštetio proračun za dvije milijarde kuna. Dame i gospodo, nemojmo imati dvostruka mjerila – poručio je. 

Mostov Nikola Grmoja je pobjesnio. 

– Znate što je najgore za HDZ? Ne samo to što su korumpirani i što provode veleizdajničku politiku, nego što ih glupani brane – rekao je pa dobio opomenu od predsjednika Sabora. 

– Ne koristite takve riječi i ne vrijeđajte zastupnike – rekao je Gordan Jandroković, a Grmoja nastavio citirajući izjavu Andreja Plenkovića. 

– Plenković o INA-i i MOL-u: “Mi smo za nastavak arbitraže”, 18. kolovoza 2016. Dakle, kada ljudi koji su neinformirani pričaju o nekim temama, za HDZ se dogodi loše. Morate znati da je MOL tražio u arbitraži 1,1 milijardu kuna, a dobio je 184 milijuna. A znate što je Karamarko nudio? Nagodbu s MOL-om na pola iznosa, 550 milijuna – istaknuo je naglasivši kako je MOL od svojih zahtjeva dobio samo jedan.

Ne budite igrači MOL-a i mađaroni u Saboru. MOL nije dobio arbitražu. Ništa ne znate i idete komentirati. Zbog takvih veleizdajnika, kao što ste vi, Hrvatska je tu gdje jest i ja vam više neću šutjeti. I govorit ću gore stvari od toga da ste glupani, vi ste i veleizdajnici jer postavljate ljude koji su bili igrači MOL-a, Niko Dalić jedini je član Uprave koji nije svjedočio u korist Hrvatske u toj arbitraži – govorio je pa od Jandrokovića dobio i drugu opomenu.

– Nećete me ušutkati, veleizdajnici ste – vikao je Grmoja.

Jandroković mu je “opalio” još jednu opomenu zbog čega je ostao bez prava na govor, no kako je nastavio govoriti, dobio je i četvrtu, koja je značila udaljavanje sa sjednice.  

– Bježi opet kao kad je bježao pred Plenkovićem i kao što je bježao od smaka svijeta s obitelji u Alpe. Kolega Grmoja, ako se ja zaletim prema vama, neće biti Milorada Pupovca da vas zaštiti kao što vas je zaštitio prošli put od Plenkovića – poručio je Zekanović, a Grmoja na izlazu odgovorio.

– Pozivam Zekanovića i hrabre hajduke iz HDZ-a do dođu, čekam ih – odgovorio je Grmoja pa dobio i petu opomenu, što znači da u radu Sabora ne može sudjelovati ni sutra.

Jandroković je dvije opomene udijelio i Zekanoviću pa odredio 15 minuta pauze kako bi se strasti smirile.

Anita M.